Belgische Federale Overheid


Bijenfeest op 7 juli in Brussel

Datum: 07 juni 2010

Meer dan drie vierde van alle gewassen in de wereld zijn voor hun voortplanting geheel of gedeeltelijk afhankelijk van dierlijke bestuiving. Dit gebeurt door bijen, maar ook door andere insecten, vogels en vleermuizen. Zonder bestuivers zouden er bijna geen vruchten of groenten zijn, en geen cacao, koffie, katoen en talloze andere belangrijke gewassen. Kom picknicken op het grasveld voor het Instituut voor Natuurwetenschappen en ontdek in een feestelijke sfeer het belang van bijen en andere bestuivers!

In de afgelopen jaren zijn de populaties van bestuivers - vooral bij de bijen - sterk in aantal afgenomen, zowel in het noordelijk als in het zuidelijk halfrond. Daarom ondersteunt de Belgische ontwikkelingssamenwerking samen met het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen verschillende sensibiliseringsprojecten voor de bescherming van bestuivers in het Zuiden.

Kom de bestuivers ontdekken op het Bijenfeest op 7 juli, van 10u tot 18u op het grasveld voor het Museum. Tijdens deze dag kan je verschillende producten proeven die enkel dankzij bestuivers kunnen gemaakt worden. Verder zijn er ook optredens met wereldmuziek, spelletjes, knutselactiviteiten en grimeersessies voor kinderen en nog veel meer verrassingen...

www.biodiv2010.be

Affiche bijenfeest