Politie Kennemerland

Informatieavond over voorkoming inbraken

Hoofddorp, 09-06-2010 o De politie in Hoofddorp organiseert in samenwerking met medewerkers van de afdeling handhaving van de gemeente Haarlemmermeer op woensdag 7 juli voor de bewoners van de wijk Overbos een informatieavond over voorkoming van inbraken in woningen.

In de wijk Overbos is dit jaar een fors aantal inbraken in woningen gepleegd. Bij de politie is tot nu toe 50 keer aangifte gedaan van inbraak of een poging daartoe. Dat is aanzienlijk meer dan in voorgaande jaren. In 2009 werd er 29 keer ingebroken en in 2008 16 keer. Inbrekers komen binnen via dakramen, het inslaan van een ruitje of het openhengelen van de voordeur. Ze maken sieraden, laptops, mobieltjes en navigatiesystemen buit. De politie is een onderzoek gestart dat er op is gericht de betrokken inbreker(s) aan te houden en het aantal inbraken terug te dringen. Om die reden wordt er ook extra gesurveilleerd en is bewoners gevraagd extra attent te zijn op inbraken.

Tijdens de informatieavond wordt de bewoners van de wijk meer verteld over de inbraken, de werkwijze van de inbrekers en de buit waar ze zich op richten. Daarnaast is er aandacht voor preventie. Hoe beveilig je je huis en wat zijn andere mogelijkheden om een inbraak te voorkomen. Verder willen politie en gemeente met de bewoners bespreken hoe er meer kan worden samengewerkt in het voorkomen van inbraken in woningen, maar ook in schuren en autos.

De avond wordt gehouden in kerk De Ark aan Muiderbos en begint om 20.00 uur. Mensen die de informatieavond willen bijwonen kunnen zich tot 1 juli via 0900-8844 opgeven bij de wijkagenten van Overbos, Herkemij en Van Leeuwen.