Gemeente 's-Hertogenbosch

30-06-2010
Start bouw Museumkwartier op woensdag 7 juli


Museumkwartier: kunst en cultuur in een mooie omgeving

De bouw van het Museumkwartier in de binnenstad van 's-Hertogenbosch start officieel op woensdag 7 juli. Provincie Noord-Brabant, gemeente 's-Hertogenbosch, Noordbrabants Museum en het SM's - Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch willen samen met omwonenden en andere geïnteresseerden op feestelijke wijze stilstaan bij deze mijlpaal. De bijeenkomst vindt plaats op het voorplein van het Noordbrabants Museum (Verwersstraat 41) en start om 15.30 uur.

Officiële start
Om 16.00 uur spreken wethouder Weterings en gedeputeerde Van Haaften kort. Aansluitend onthullen de museumdirecteuren gezamenlijk het bouwbord. Dat is mede het startsein voor het feestelijke programma.

Foto dikke hertog Laagdrempelig programma voor iedereen Na de officiële handeling start een informeel laagdrempelig programma. Voor de museumbezoekers van de toekomst is van er alles te doen. Zo kunnen de kinderen aan de slag met het maken van een speciaal Museumkwartierpresentje of op 'excursie' met de hertog van Brunswijk Wolfenbüttel (Dikke Hertog), de voormalige bewoner van het paleis. Voor volwassenen is er volop gelegenheid in gesprek te gaan met vertegenwoordigers van de gemeente, provincie, de beide musea en de bouwers. Daarnaast zijn er culturele optredens en een gezellig terras.

Nieuwe parel
Het Museumkwartier wordt de plek waar kunst en cultuur samenkomen in een mooie omgeving. Bezoekers kunnen er genieten van de veelzijdige tentoonstellingen van het Noordbrabants Museum en het Stedelijk Museum `s-Hertogenbosch, een prachtige tuin en hoogwaardige horeca. Hiervoor wordt gebouwd rondom het Noordbrabants Museum. Het eindresultaat is een verrijking van de Bossche binnenstad en een nieuwe parel voor de provincie
Meer weten over het Museumkwartier? Kijk dan op: www.museumkwartiershertogenbosch.nl