Gemeente Nijmegen

Gemeente opent geboorteloket bij CWZ


05/07/2010

Burgemeester Thom de Graaf schrijft op woensdag 7 juli de eerste baby in bij het nieuwe geboorteloket in het CWZ Nijmegen. Ouders hoeven voortaan niet meer apart naar de gemeente en kunnen hun (in het CWZ) pasgeboren kinderen in het ziekenhuis aangeven. Een ambtenaar van de gemeente Nijmegen is drie middagen per week in het ziekenhuis aanwezig. Ouders kunnen een afspraak maken met de gemeente om hun kind te laten inschrijven bij het geboorteloket in het ziekenhuis.

Het loket wordt geopend als extra service richting de burgers. Men is namelijk wettelijk verplicht kinderen binnen drie dagen na de geboorte aan te geven. Het ziekenhuis stelt de ruimte en de voorzieningen beschikbaar. Het geboorteloket in het CWZ is de vierde locatie in Nijmegen, waar ouders hun kind kunnen aangeven. Men kon al terecht in de Stadswinkel, Steunpunt Stadswinkel en het geboorteloket in UMC St Radboud.

De openingstijden van het geboorteloket zijn van 13.30 tot 16.30 uur, op maandagen, woensdagen en vrijdagen. Inschrijven is op afspraak, tel. 14024.