Belgische Federale Overheid


* Vanaf woensdag opnieuw verhoogde ozonconcentraties

Vanaf woensdag opnieuw verhoogde ozonconcentraties

Datum: 06 juli 2010

Vorige zaterdag werden in het oosten van het land verhoogde ozonconcentraties in de lucht gemeten, dat meldt de Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu (IRCEL). De Europese drempelwaarde van 180 µg/m³ werd op één meetplaats overschreden. Sinds zondag zijn de ozonwaarden gedaald en tot en met vandaag zal de waarschuwingsdrempel niet meer overschreden worden. Vanaf woensdag 7 juli 2010 zullen de ozonconcentraties opnieuw toenemen met stijgende kans op overschrijdingen van de waarschuwingsdrempel (vooral op donderdag).

Mensen die bijzonder gevoelig zijn voor luchtvervuiling (kinderen, ouderen, personen met ademhalingsproblemen ...) doen best geen ongewone lichamelijke inspanningen in de buitenlucht tussen 12 en 22 uur. Iedereen vermijdt best langdurige fysieke inspanningen tijdens deze periode.

Lees het waarschuwingsbericht over de luchtkwaliteit van de Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu (IRCEL). (pdf, 5 p. - 180 kB)

Meer informatie over de ozonconcentraties vindt u op de website van de Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu (IRCEL).