Gemeente Hoorn

Leerlingen Sint Jozefschool winnen met milieuposter een speeltoestel

Op woensdag 7 juli neemt wethouder Michiel Pijl een nieuw speeltoestel in gebruik op het schoolplein van de Sint Jozefschool in Blokker. Dit doet hij samen met de leerlingen Lisa Takken en Amarins Zuiker. Lisa en Amarins hebben dit speeltoestel voor hun school gewonnen in de posterwedstrijd van de Landelijke Opschoondag. De Sint Jozefschool heeft de meiden het toestel zelf laten uitkiezen. Daarnaast is nog allerlei spelmateriaal aangeschaft van de 5.000 euro prijzengeld.

Op 20 maart was de Landelijke Opschoondag. De gemeente had ondermeer onder alle basisscholen een wedstrijd uitgeschreven. Leerlingen konden een poster met slogan maken om zwerfvuil onder de aandacht te brengen. De beste poster is beloond met een mooie prijs voor de school: een pannaveld of speeltoestel van 5.000 euro. Bovendien wordt de poster volgend jaar gebruikt als Hoorns campagnemateriaal in de aanloop naar de Landelijke Opschoondag 2011.

Op de poster van Lisa en Amarins van de Sint Jozefschoof staat een mol die uit de grond komt die vol ligt met rotzooi. De mol houdt een bord boven zijn kop waarop staat: '(van) wie is de rom-mol? Onder de mol staat de slogan: 'we mollen het milieu.