RTL Group

RTL 4 helpt extreem zware mensen in 'Obese'

Extreem overgewicht kan iemand verhinderen om het leven te leiden dat hij of zij zou willen. Voor mensen die last hebben van een ernstige vorm van obesitas en hier iets aan willen doen, starten deze zomer de opnames voor het nieuwe RTL 4programma Obese. Een dreamteam van specialisten en deskundigen helpen hierin de deelnemers om binnen één jaar een nieuw leven te kunnen beginnen. Men kan zich opgeven voor Obese via www.rtl.nl/obese of telefoonnummer 06 - 24751756.

Overgewicht grijpt als een besmettelijke ziekte om zich heen. Naar verwachting zal dit in 2015 het grootste gezondheidsprobleem van de wereld zijn. In Nederland lijden 50.000 mensen aan een ernstige vorm van obesitas. Het is bijna onmogelijk om hier vanaf te komen terwijl de kans op vroegtijdig overlijden groot is.

Het door Eyeworks ontwikkelde Obese is momenteel in productie voor ABC in de VS en in 2011 zal de eerste reeks daar te zien zijn. Vanwege de eerste spectaculaire resultaten is er al een tweede reeks besteld. Wereldwijd zal Obese volgend jaar in meer dan tien landen te zien zijn, waaronder Australië, België, Duitsland, Denemarken en dus in Nederland bij RTL 4.

---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met RTL Nederland, Jaap Paulsen, tel. 035 6718879 of email jaap.paulsen@rtl.nl.