Gemeente Dongen

Veteranendag Dongen 2010

Publicatiedatum: 7-7-2010

Vrijdag 25 juni ontving wethouder Ad van Beek namens het gemeentebestuur veteranen die zich hebben ingezet tijdens oorlogssituaties en internationale vredesmissies. Het was de derde keer dat de gemeente een lokale veteranendag organiseerde. Net als vorig jaar waren de Vereniging Indië Militairen en de Jonge Veteranen Dongen betrokken bij de voorbereidingen. Uiteraard mocht de groepsfoto niet ontbreken.

Wethouder Ad van Beek: Met deze dag willen wij veteranen de gelegenheid bieden om met elkaar te praten. Over de ervaringen op de missie. Over de relatie met familie, kinderen en vrienden. Over de terugkomst in onze maatschappij. Veteranendag in Dongen is een blijk van waardering aan de veteranen en hun partners. Zij hebben vele offers gedragen voor onze veiligheid.

In de Bevrijdingskapel onthulde het gezelschap twee gedenkstenen. Eén steen is afkomstig uit de voormalige St. Josephkerk in Dongen en herinnert aan de inzet van de Indië-Militairen. De Vereniging Indië Militairen Dongen heeft de steen in overleg met de gemeente en de Stichting St. Joseph Blijft! weten te behouden. De andere gedenksteen werd recent in opdracht van de Jonge Veteranen Dongen gemaakt.