Gemeente Noordenveld

en gemeente sluiten convenant

Wijkbelangen Roderveld en gemeente sluiten convenant

Gepubliceerd op: 07 juli 2010

Betrokken bij beleid

"Met de ondertekening van dit convenant worden afspraken vastgelegd over participatie en communicatie. Op deze wijze wordt gestimuleerd dat er directer contact is met de inwoners en dat de betrokkenheid bij het gemeentelijk beleid wordt vergroot, aldus Hans van der Laan. "Naast het vastleggen van de afspraken over de wijze van omgang om elke vorm van vrijblijvendheid uit te sluiten is met name de intentie tot samenwerking de kern van het convenant."

Convenant werkt goed in de praktijk

Wethouder Oeds Keizer, portefeuillehouder Sociaal Wijkbeleid: "De samenwerkingsafspraken, die we al enige jaren maken, zien we als onderdeel van sociale en bestuurlijke vernieuwing. In het kader hiervan probeert de overheid opnieuw intensiever en directer contact met de bevolking te krijgen. Op deze wijze wordt de betrokkenheid van de burgers bij het gemeentelijk beleid vergroot. We merken dat dit in de praktijk goed uitpakt. We werken met korte lijnen en er zijn intensieve contacten tussen de Wijkbelangenvereniging en de contactambtenaar op het gemeentehuis. "

Roderveld 4e wijkbelangenvereniging in kern Roden

De gemeente Noordenveld heeft met alle verenigingen van plaatselijk belang een convenant. In de kern Roden zijn zes wijkbelangenverenigingen waarvan Roderveld de 4^e is die het convenant met de gemeente sluit. Twee van deze wijkbelangenverenigingen moeten nog naar de notaris voor de formele oprichting.