Gemeente Valkenburg aan de Geul

Webwinkel van start voor team Bevolking

Sinds kort hoeft u voor enkele zaken niet meer speciaal naar het Gemeentehuis te komen. U kunt ze thuis van achter uw computer regelen. Daarbij heeft u wel twee dingen nodig.

Ten eerste heeft u een DigiD code nodig zodat wij zeker weten dat uw identiteit gewaarborgd is. Daarnaast betaalt u het product dat u in onze webwinkel wil kopen, per IDEAL.

DigiD is een gemeenschappelijk systeem waarmee de overheid op internet uw identiteit kan verifiëren. Als u met DigiD bij ons in logt, dan weten we zeker dat u het ook echt bent. Heeft u nog geen DigiD code, dan kunt u er een aanvragen via www.digid.nl

Daarnaast vragen wij u het product dat u wil âkopenâ te betalen via IDEAL. Het bedrag wordt dan meteen op uw rekening afgeschreven en bij ons bijgeschreven. Vragen over IDEAL kunt u stellen aan uw bankinstelling.

WELKE PRODUCTEN âVERKOPENâ WIJ ONLINE?

Onze âwebwinkelâ rekken zijn nog niet erg vol. We verkopen op dit moment nog slechts enkele producten online. Het is de bedoeling dat we onze rekken op korte termijn met steeds meer producten gaan aanvullen, zodat u minder naar het Gemeentehuis hoeft te komen.

U kunt dan 7 dagen lang, 24 uur per dag en zonder wachttijden steeds meer product(en) bij ons bestellen. Wij dragen er zorg voor dat de verzending van uw âbestellingâ uiterlijk de dag na uw opdracht geschiedt.

Op dit moment verkopen we bij ons Team Bevolking de volgende producten online:


1. Een uittreksel uit de GBA

Een afschrift uit de Gemeentelijke Basis Administratie (GBA) is een bewijs dat u ingeschreven staat bij de gemeente. Dit wordt ook genoemd: een uittreksel uit de bevolkingsadministratie. U kunt hier een afschrift uit de GBA aanvragen. Geeft u a.u.b. aan waarvoor u het afschrift gaat gebruiken. Het afschrift wordt daar op afgestemd. Prijs ⬠4,85.


2. Een uittreksel uit de Burgerlijke Stand

Aanvragen van Geboorte-akte, Huwelijksakte, Akte van partnerschapregistratie, Echtscheidingsakte of Overlijdingsakte. Prijs ⬠11,30


3. Een Bewijs van Nederlanderschap

Met een bewijs van Nederlanderschap kunt aantonen dat u de Nederlandse nationaliteit heeft. U kunt een bewijs van Nederlanderschap nodig hebben als u naar het buitenland verhuist, als u gaat trouwen of als u voor bepaalde beroepen in aanmerking wil komen, bijvoorbeeld voor functies in het openbaar bestuur. Het bewijs van Nederlanderschap wordt afgegeven in de vorm van een uittreksel (ook wel 'afschrift' genoemd) uit de gemeentelijke basisadministratie (GBA). Prijs ⬠4,85.

Uiteraard kunt u ook gewoon naar het Gemeentehuis blijven komen voor deze producten. Houdt u dan wel rekening met onze openingstijden.

Â

Klik hier om naar de Webwinkel te gaan.

Voor vragen kunt u terecht bij ons Team Bevolking. Centraal telefoonnummer: 043 â 6099292 of per email info@valkenburg.nl