Politie Drenthe

Woensdag 7 juli 2010

Provincie Drenthe, 07-07-2010

16-jarige automobilist onder invloedNIEUW WEERDINGE - Dinsdagnacht heeft de politie een 16-jarige jongen uit Nieuw Weerdinge aangehouden wegens rijden onder invloed. Hij reed, uiteraard zonder rijbewijs, in een auto over het Weerdingerkanaal. Bij de controle blies hij 320, ongeveer 0,75 promille. Voor beide feiten wordt proces-verbaal opgemaakt.
Voetganger gewond bij ongevalWESTERBORK - Dinsdagavond is een 22-jarige man uit Westerbork gewond geraakt bij een aanrijding in de Hofdstraat. In de drukte na de wedstrijd van het Nederlands Elftal liep hij de straat op tegen een passerende auto. Deze werd bestuurd door een 20-jarige vrouw uit Westerbork. De man is met verwondingen aan zijn hoofd overgebracht naar een ziekenhuis.
Beginnend bestuurder raakt rijbewijs kwijtCOEVORDEN - Dinsdagnacht controleerde de politie een 19-jarige automobilist op de Prinses Julianalaan. Hij had gedronken en blies bij de test 365. Omdat hij beginnend bestuurder is, heeft de politie zijn rijbewijs ingevorderd. Inbrekers op heterdaad aangehoudenASSEN - Dinsdagnacht zijn twee verdachten aangehouden nadat ze op heterdaad waren betrapt bij een inbraak in een pand in verbouwing aan de Oude Molenstraat. De politie kreeg de melding tegen half vijf. De melders hadden de twee verdachten, jongens van 17 jaar uit Assen, betrapt en hielden ze vast. Toen de politie ter plaatse kwam, konden ze worden overgedragen. De twee zijn ingesloten voor een nader onderzoek.
Politie onderzoekt snelkraakHOOGEVEEN - Dinsdagnacht is rond vijf uur een inbraak gepleegd in een drogisterij in de Hoofdstraat. Daar was de toegangsdeur vernield en de daders hebben in korte tijd een nog onbekende hoeveelheid geurtjes gestolen. De politie onderzoekt deze inbraak.
Man aangehouden na bedreiging verkeersregelaarHOGEVEEN - Dinsdagavond heeft de politie een 20-jarige man uit Hoogeveen aangehouden in verband met bedreiging van een verkeersregelaar. Deze was het verkeer aan het regelen op de Kinholtsweg toen de verdachte aan kwam rijden en door wilde. Uiteindelijk stopte hij vlak voor de vrouw en zei dat hij haar wel dood zou rijden, dan kon hij er langs. Daarna reed hij weg. Toen even later agenten bij de verkeersregelaar stonden om ter plekke de aangifte op te nemen, kwam de man weer aanrijden. Hij werd aangehouden en ingesloten voor een nader onderzoek. Zijn auto is in beslag genomen.