Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 11.00 uur

Utrecht, 07-07-2010

Tasjesdief

SOEST Op dinsdag 6 juli werd op de Koningsweg een tas gestolen van een fietsster.

Het slachtoffer, een 21-jarige Soesterse, fietste rond 12.30 uur op de Koningweg toen zij ter hoogte van de rotonde bij de Dorpsstreek werd ingehaald door twee jongens op een fiets. Eén van hen deed vervolgens een greep in het fietsmandje en nam de handtas van de vrouw mee. De beide jongens fietsten hierna snel weg en vluchtten over het bruggetje in de richting van de Smitsweg.

Van de jongens is het volgende signalement bekend:


- Jongen, blank uiterlijk, normaal postuur en circa 1.70 à 1.80 meter lang, tussen 19 en 21 jaar oud, kort blond (stijl) haar en gekleed in een zwart T-shirt en lichte spijkerbroek. Mogelijk droeg de blonde jongen een zilverkleurige oorbel. Op zijn rug droeg deze verdachte een zwart tasje met een rood/beige print Cars.


- Van de tweede verdachte is alleen een kledingsignalement bekend. Hij droeg een vest met capuchon met zwart/grijze strepen in verticale- en horizontale banen.

De politie verzoekt eventuele getuigen of personen die menen deze verdachten te kennen contact op te nemen met het politiebureau in Soest via het telefoonnummer 0900-8844. Anoniem bellen kan via het telefoonnummer 0800-7000.

Babbeltruc

BAARN Verdachten die zich bedienen van een babbeltruc blijven actief in de gemeente Baarn.

Na vorige week een babbelaar te hebben gehad op de Paulus Potterlaan kwam er gisteren, rond 15.05 uur, een melding binnen vanaf de Hyacinthstraat waar twee vrouwen kans hadden gezien zich binnen te praten bij een 80-jarige bewoonster. De vrouwen spraken slecht Nederlands en stelden aan de Baarnse voor om haar heg te knippen in de tuin. Vermoedelijk hebben de vrouwen, tijdens hun aanwezigheid in de woning, gelegenheid gegeven aan een derde kompaan die de woning doorzocht. Kort daarna vertrokken de beide vrouwen, in gezelschap van een derde vrouw die voor de woning naar hen wenkte. Uit het onderzoek is wel gebleken dat er in de woning is gezocht naar waardevolle goederen maar dat er vermoedelijk niets is ontvreemd.

Van de vrouwen is het volgende signalement bekend:


- Vrouw met getinte huidskleur, ongeveer 1.60 meter lang, gezet postuur, 20 tot 35 jaar oud, vermoedelijk van Oost-Europese afkomst.


- Vrouw, eveneens ongeveer 1.60 meter lang, volslank van postuur, 20 tot 35 jaar oud en gekleed in een fel roze T-shirt.


- Vrouw, ook circa 1.60 meter lang, tenger postuur, 30 tot 35 jaar oud, donker haar tot op de schouders, smal gezicht en brildragend. Zij was gekleed in een lichtgrijs T-shirt en een grijze rok.

De vrouwen zijn weggelopen in de richting van de Dotterbloemstraat.

De politie waarschuwt voor de praktijken van dergelijke babbelaars en verzoekt getuigen of benadeelden, in heterdaad situaties, direct te bellen met het alarmnummer 112.

Brandstichting

BAARN Politie en brandweer kregen woensdag 7 juli, rond 01.00 uur, een melding van een bewoner op de Snipstraat dat er een hoeveelheid huisraad op straat in de brand stond.

De huisraad was daar door anderen neergezet om in de loop van de dag te worden opgehaald door de kringloopstichting. Onbekenden zagen daarin kennelijk de gelegenheid om brand te stichten in het meubilair. Omdat het vuur hoog opvlamde, en de huisraad in de directe nabijheid van de flat stond, werden zes woningen uit voorzorg ontruimd. Eén van de woningen liep rook- en brandschade op.

Nadat de brandweer de brand geblust had konden de bewoners terugkeren naar hun woning.

De politie beschikt over een signalement van de mogelijke verdachten. Het gaat om twee jongens die kort na het ontstaan van de brand wegrenden in de richting van de Oosterstraat. Eén van de jongens had donkere kleding aan en de tweede mogelijke verdachte een wit vest met capuchon.

De politie verzoekt getuigen, of personen die relevante informatie hebben, contact op te nemen met de politie van het district Eemland noord via het telefoonnummer 0900-8844. Anoniem melden kan via het telefoonnummer 0800-7000.