Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.55 uur

Utrecht, 07-07-2010

Meisje gewond

VIANEN Een meisje op de fiets raakte op dinsdag 6 juli gewond bij een aanrijding met een motor.

Rond 16.30 uur reed een 45-jarige motorrijder uit Tilburg over de Jan Blankenbrug, de parallelbaan van de Rijksweg A2 in de richting van Vianen. Hem kwam een 14-jarig fietsster uit Nieuwegein tegemoet. Bij het passeren raakten de twee elkaar en kwamen ten val. Het meisje liep letsel aan haar arm en op meerdere plaatsen schaafwonden op. Zij werd ter plaatse door het personeel van een ambulance onderzocht. Op hun advies is zij met haar moeder voor behandeling naar de eerste hulp van het Sint Antoniusziekenhuis gegaan.

De motorrijder liep een pijnlijke arm op. Hij ging met de agenten mee naar het politiebureau voor het afleggen van een verklaring. Hij wist dat hij in strijd met een geslotenverklaring (alleen tractoren mochten gebruik maken van de parallelbaan) over de brug reed. Tegen de motorrijder wordt proces-verbaal opgemaakt.

Kunstwerk vernield

IJSSELSTEIN In de nacht van dinsdag 6 op woensdag 7 juli werd een kunstwerk vernield.

Rond 02.40 uur kreeg de politie de melding dat op de Molenstraat een kunstwerk werd vernield. Ter plaatse bleek dat een zeildoek van ongeveer 2,5 bij 2,5 meter met daarop tekeningen door een jongeman uit het frame was gehaald en op de Schuttersgracht op straat was gegooid.

Agenten zochten aan de hand van het signalement naar de verdachte. Een agent trof hem aan in een horecagelegenheid aan de Voorstraat. De verdachte wilde echter niet worden aangehouden, rende de zaak uit en sprong in het water. Hij zwom naar de overkant, klom op de kant en probeerde via de Havenstraat te ontkomen. Op de Havenstraat werd de verdachte, een 22-jarige man uit IJsselstein, door een agent aangehouden. Hij werd naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten.

Gewapende overval

NIEUWEGEIN Een man pleegde op dinsdagmiddag 6 juli een gewapende overval op een winkel.

Rond 17.00 uur zag een medewerker van een winkel aan het Makadocenter dat een man via de achteringang de winkel in kwam lopen. De man bedreigde de medewerker met een wapen en eiste geld. Vervolgens ging de verdachte er te voet met een geldbedrag vandoor in de richting van de Mendes da Costalaan.

Signalement

Blanke jongeman van ongeveer 22 jaar, slank postuur en ± 1.75 m. Hij droeg een petje en had een grijs trainingsjack en een witte sportbroek aan.

Aan getuigen van de overval en aan mensen die de verdachte op of in de omgeving van het Makadocenter hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Graffiti

NIEUWEGEIN Agenten hielden in de nacht van dinsdag 6 op woensdag 7 juli drie jongemannen aan voor het aanbrengen van graffiti.

Rond 02.10 uur meldde een getuige dat drie jongens op de Ringfazant graffiti op een elektriciteitshuisje aan het spuiten waren. Agenten gingen ter plaatse, maar de vogels bleken te zijn gevlogen.

Bij een onderzoek in de omgeving troffen de agenten de verdachten, jongens van 17, 22 en 24 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, Utrecht en Vianen, echter alsnog aan. Het drietal had verfspuitbussen en markeerstiften bij zich. Het drietal werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Zij bleken tags op de deur van het elektriciteitshuisje te hebben gespoten/geschreven.