Gemeente Lelystad

Activiteiten belangrijk voor een gezellig stadshart

Woensdag 7 juli 2010

Om de koopkracht voor het stadshart een impuls te geven, stelt het Lelystadse college voor 2010 een bedrag van 40.000 euro beschikbaar voor activiteiten in het centrum.

Koopkracht onder druk

Het stadshart in Lelystad krijgt door nieuwbouw en herontwikkeling van bestaande gebouwen en een verbetering van het openbaar gebied een nieuw karakter. Doordat het stadshart volop in ontwikkeling is en er door de economische crisis vertraging ontstaat komt de koopkracht onder druk te staan. Met evenementen als bijvoorbeeld de KidzSpeeldag in de herfstvakantie en het Winterfestijn in december wil het stadshart publiek aantrekken en daarmee koopkrachtbinding behouden.

Tijdelijke subsidies

De afgelopen jaren hebben tijdelijke subsidies bijgedragen aan een aantrekkelijk centrum. In 2009 zijn een elftal activiteiten georganiseerd, waar bezoekers en ondernemers tevreden over zijn. Dit jaar kan geen aanspraak meer worden gemaakt op de gelden. Met dit collegebesluit kan het stadshart in 2010 aantrekkelijk worden gehouden voor zowel haar inwoners, ondernemers en bezoekers. Voor de activiteiten in 2011 en 2012 krijgt de gemeenteraad voor de najaarsnota een ander voorstel.