Deelgemeente Charlois Rotterdam

Tot eind 2010: werk aan de Pleinweg

Tot eind 2010 voert Gemeentewerken in gedeeltes werkzaamheden uit aan de Pleinweg secundair (kant Tarwewijk). Het gaat om het aanleggen van een persleiding, herinrichting van de straat en onderhoud. Gisteren is begonnen met het eerste stuk: het deel tussen Wolphaertsbocht en de Verschoorstraat. Hier duren de werkzaamheden tot en met vrijdag 23 juli.

Eerst wordt de rijweg opengebroken. Dan wordt de nieuwe persleiding aangelegd. Daarna wordt de rijbaan (tijdelijk) weer bestraat. Tijdelijk, omdat er later nog aansluitingen op de persleiding moeten worden aangebracht.

Bereikbaarheid

Om al deze werkzaamheden uit te kunnen voeren wordt de Pleinweg secundair tussen de Wolphaertsbocht en de Verschoorstraat afgesloten voor auto- en fietsverkeer. De Verschoorstraat blijft bereikbaar via de Bas Jungeriusstraat. De woningen en de bedrijven aan de Pleinweg tussen de Wolphaertsbocht en de Verschoorstraat blijven tijdens de werkzaamheden voor voetgangers bereikbaar. Tijdens de werkzaamheden is het niet mogelijk te parkeren in het werkgebied. Voor invalidenparkeerplaatsen en laden en lossen kunnen voorzieningen getroffen worden.

Voor actuele informatie:

http://www.rotterdam.nl/pleinweg