Deelgemeente Charlois Rotterdam

Huis van Dromen in première

In een bomvol en uitverkocht Pendrecht Theater ging op woensdagavond 30 juni de voorstelling Huis van Dromen in première.

Scene uit de voorstelling 'Huis van dromen' (foto: Rieks Westrik) Diezelfde avond werd de laatste voorstelling van het stuk Geheimschrift gespeeld en was portefeuillehouder Theo Coskun aanwezig om de acteurs, actrices en zangeressen een Pendrecht Podium Certificaat uit te reiken.

In Huis van Dromen staan een Turkse vrouw en een jong, Surinaams meisje centraal. De vrouw is zwaar hulpbehoevend en krijgt een alfahulp over de vloer. Het meisje stapt letterlijk de wereld van de vrouw binnen en lijkt een bedreiging, omdat ze doorgaans niet met elkaar zouden omgaan. De vrouw is echter totaal afhankelijk van het meisje. Het wordt duidelijk zichtbaar hoe twee werelden in dezelfde wijk leven.

De voorstelling Geheimschrift draaide diezelfde avond voor de vijfde en laatste keer. Geheimschrift gaat over hoe bepalend afkomst en omgeving kunnen zijn voor hoe jongeren omgaan met verboden liefdes. Het stuk werd begeleid door zang van vijf jonge Pendrechtse meiden.

Beide voorstellingen konden rekenen op een daverend applaus van het aanwezige publiek. Portefeuillehouder Theo Coskun van deelgemeente Charlois prees de jongeren voor hun inzet en deelde hen allen een Pendrecht Podium Certificaat uit, een diploma dat wordt verdiend na een jaar acteer- en/of zanglessen op de Pendrecht Podium Academy.

De voorstelling Huis van Dromen is de eerste in een nieuwe reeks voorstellingen onder de noemer Pendrecht Idealen en wordt na de zomervakantie nog een aantal keer gespeeld.