Artsen zonder Grenzen

42 gewonden bombardementen Somalië opgenomen

07-07-2010

In de Somalische hoofdstad Mogadishu zijn opnieuw hevige gevechten uitgebroken. In het ziekenhuis Artsen zonder Grenzen in de wijk Daynile zijn 42 patiënten opgenomen die gewond raakten bij explosies. 23 van die patiënten waren vrouwen en kinderen jonger dan 14.

Verwondingen

`Dit is het hoogste aantal gewonde vrouwen en kinderen dat we in een periode van 24 uur hebben moeten opnemen in de voorbije vier maanden', zegt Axelle de la Motte St. Pierre, coördinator bij Artsen zonder Grenzen. `Sommigen hadden erg zware verwondingen.'

Ziekenhuis

Sinds het begin van het jaar werden in het ziekenhuis in Daynile al 450 vrouwen en kinderen opgenomen die bij het geweld gewond raakten. Het toont hoe hoog de prijs is die de bevolking blijft betalen in het aanslepende conflict.

Slachtoffers vermijden

Nu in Mogadishu het geweld weer oplaait en daarbij medische voorzieningen onder vuur komen te liggen, roept Artsen zonder Grenzen de strijdende partijen op om er alles aan te doen burgerslachtoffers te vermijden en de beschermde status van medische gebouwen te respecteren.

Meer weten over onze projecten in Somalië