Gemeente Hellevoetsluis


Wethouder Taal opent eerste fietscafé op Voorne Putten

Zaterdag 3 juli heeft wethouder Taal het eerste fietscafé van Hellevoetsluis en Voorne Putten geopend. Het fietscafé bevindt zich op camping 't Weergors van de familie Riedijk.
De fietscafés zijn bestaande horecagelegenheden, die door het aanbieden van een aantal fietsvoorzieningen het predicaat `fietscafé' krijgen. De fietscafés beschikken over meerdere oplaadpunten voor elektrische fietsen. Ook is er gelegenheid voor het plakken van een lekke band, het vullen van een bidon en de aanschaf van een fietskaart. En natuurlijk kan de fietser er ook iets eten en drinken. De fietscafés liggen altijd vlak bij een fietsknooppunt, zodat ze als startpunt of pauzeplek voor een fietstocht kunnen dienen. In Zuid-Holland zijn de fietscafés herkenbaar door het bordje aan de buitenwand met daarop `fietscafé Zuid-Holland'. Op 10 mei is het eerste Zuid-Hollandse fietscafé bij de Brouwersdam geopend, er zullen in Zuid-Holland nog ongeveer 50 fietscafés bij komen.

Wethouder Taal gaf aan dat de gemeente Hellevoetsluis en het Recreatieschap Voorne Putten Rozenburg verheugd is met de komst van het fietscafé. "Juist dit jaar; het jaar van de Giro d'Italia en van de Tour de France staat de fiets enorm in de belangstelling. Zoals wij allemaal weten, wordt er in deze omgeving heel veel gefietst. De fietspaden en bezienswaardigheden onderweg zijn van een hoog niveau en worden nog steeds verbeterd. In de tweede helft van dit jaar verwachten wij op het gehele eiland Voorne Putten Rozenburg de ingebruikname van een nieuw fietsknooppuntennetwerk. De opening van een fietscafé in Hellevoetsluis is daarom een zeer gewenste ontwikkeling."

07/07/2010