Politie Amsterdam-Amstelland

Inbreker woonboot verdrinkt na vluchtpoging

Een 19-jarige jongeman die werd betrapt bij een inbraak op een woonboot, is verdronken tijdens zijn vluchtpoging via het water. De bewoner werd wakker van een inbreker op zijn woonboot langs het Zeeburgerpad, hij waarschuwde de politie die snel ter plaatse kwam. Toen die aan de deur van de woonboot stond dook de verdachte aan de andere kant het water in. Dit incident had plaats in de nacht van dinsdag 6 op woensdag 7 juli rond twee uur.

Uit zicht
Politiemensen probeerden hem op de vlucht te traceren maar hij verdween uit het zicht. Met zaklantaarns en de koplampen van een politieauto werd het water beschenen. Op de oevers werd naar sporen gezocht om te kijken of iemand uit het water was gekomen. Die sporen werden niet aangetroffen.

Duikers brandweer
Duikers van de brandweer hebben het levenloze lichaam van de verdachte in het water aangetroffen en naar de kant gebracht. Daar heeft ambulance- en brandweerpersoneel de man gereanimeerd. Personeel van het mobiele traumateam is daar ook bij betrokken geweest. De reanimatie heeft echter niet mogen baten. In de kleding van man werden spullen uit de woonboot aangetroffen.


____________________