Provincie Flevoland

Programma Schooljudo.nl van start

Publicatiedatum: 6 juli 2010

De provincie Flevoland stelt een subsidie van ruim 120.000 euro beschikbaar waardoor scholen in Lelystad en Dronten in de schooljaren 2010 - 2013 judolessen kunnen aanbieden aan leerlingen. Schooljudo.nl is een kant en klaar project dat zowel tijdens als naschools wordt aangeboden. Kinderen die meedoen krijgen zes weken lang judolessen van een gekwalificeerde judodocent op professionele judomatten en in een echt judopak.

Het traject van Schooljudo.nl bestaat uit minimaal 6 judolessen voor de groepen 3 en 4 van de basisschool, gegeven door een judodocent van de plaatselijke judovereniging. Jaarlijks kunnen ruim 1.000 kinderen meedoen. Het is de bedoeling dat een deel van deze leerlingen doorstroomt naar een naschools traject, waarbij ze gestimuleerd worden om lid te worden van een vereniging. Het traject wordt afgesloten met een clinic van oud-topjudoka Ruben Houkes. `De clinics worden bijgewoond door honderden kinderen en daarbij zijn ook de ouders van kinderen van harte welkom. Ik laat onder meer mijn gouden WK-medaille en bronzen Olympische plak zien. Iets wat ver weg lijkt voor de kinderen, komt zo ineens heel dichtbij. Ik motiveer ze om dat zelf ook te bereiken', aldus Houkes.

Veel aspecten

Jezelf beheersen en toch stoeien, samenwerken en toch heel individualistisch bezig zijn. Allemaal aspecten van de judosport. Judo is goed voor de motoriek, sociale vaardigheden en het in positieve zin omgaan met agressie. De sport heeft veel aspecten in zich die, naast het technische en fysieke element, grote vormende waarde hebben.

Samenwerking

Sportservice Flevoland coördineert het project voor de provincie. Sport- en marketingbureau 2Basics voert het project uit met medewerking van Sportbedrijf Lelystad. Meer informatie: www.schooljudo.nl.