Provincie Drenthe

Uffelte

Verwijderen verkeersplateaus N371 bij Wittelte en Uffelte

In het verleden zijn verkeersdrempels en plateaus regelmatig aangelegd zodat de verkeersdeelnemers zich beter aan de geldende maximumsnelheid houden. Verkeersdrempels hebben echter ook nadelen. Hulpdiensten kunnen er last van ondervinden, er kan schade ontstaan aan voertuigen en er wordt nogal eens lading verloren bij het passeren van een verkeersdrempel. Hierdoor kunnen onveilige situaties ontstaan. Al met al reden voor de provincie Drenthe om kritisch te kijken naar verkeersdrempels en plateaus en daar waar ze niet langer nodig zijn over te gaan tot verwijdering.

Bij u in de buurt wil de provincie Drenthe binnenkort twee verkeersplateaus in de N371 verwijderen. Het gaat om de zogeheten "Voorrang om de hoek" bij Wittelte en het verkeersplateau in Uffelte. De kruispuntvorm op zich is voldoende om de gewenste snelheid af te dwingen. De drempels zijn destijds ter ondersteuning van de maatregel aangelegd. Deze ondersteuning is niet meer noodzakelijk.

In veel gevallen worden aanpassingen aan een verkeersplateau meegenomen in een groter onderhoudsproject. Aangezien er op korte termijn geen groot onderhoud wordt uitgevoerd op deze twee locaties gaan wij hier de verkeersplateaus in een aparte actie verwijderen. Dit betekent dat de kruispunten dezelfde vormgeving houden maar dan zonder plateaus en dat de snelheidslimiet ter plaatse (60 km/u) gehandhaafd blijft.

De uitvoering van deze werkzaamheden zal eind augustus plaatsvinden. De overlast voor het verkeer zal zoveel mogelijk worden beperkt.

Hebt u vragen, dan kunt u contact opnemen met de provincie Drenthe, secretariaat Wegen en Kanalen, telefoonnummer (0592) 36 52 58.