Gemeente Maasdriel


Maasdriel en Zaltbommel onderzoeken samenwerking

De gemeenten Maasdriel en Zaltbommel onderzoeken wat hun samenwerkingsmogelijkheden zijn. Dit staat in de opdracht van de colleges van B&W aan de gemeentesecretarissen die vandaag ondertekend is. Voor het einde van 2010 moeten de mogelijkheden duidelijk zijn.

Publicatiedatum: 07 juli 2010

Tijdens een gezamenlijk vergadering van de colleges van B&W van de gemeente Maasdriel en Zaltbommel is een opdracht ondertekend om de mogelijkheden van samenwerking tussen beide gemeenten te onderzoeken. Het onderzoek moet resulteren in een concreet uitvoeringsplan dat antwoord geeft op de vraag hoe deze samenwerking kan worden bereikt. Dit plan moet begin 2011 bij de colleges op de vergadertafel liggen.

Uitvoeringstaken en samenwerken met derden

In de zomermaanden gaan de gemeenten op zoek naar een bureau dat het onderzoek uit kan gaan voeren. Het onderzoek richt zich in eerste instantie op de uitvoeringstaken, zoals bijvoorbeeld administratie, beleidsuitvoering en bedrijfsvoering. Ook de mogelijkheden voor samenwerking met andere partijen maakt deel uit van het onderzoek.

Kwaliteitsverbetering en kostenvoordeel

Tijdens het onderzoek wordt gezocht naar een optimum van samenwerking. De samenwerking moet leiden tot een kwalitatief hoogstaande dienstverlening, tot kostenvoordeel en efficiencyverbetering en tot het creëren van garanties voor de continuïteit van dienstverlening. 'Door samen te werken ben je op onderdelen minder kwetsbaar en kunnen we op termijn kosten besparen', aldus wethouder Zondag van de gemeente Zaltbommel

Geslaagde samenwerkingen

'Wij werken natuurlijk al samen in de Sociale Dienst en bij de Brandweer. En die samenwerkingen werpen hun vruchten af. Wij kunnen ongetwijfeld op meer terreinen samenwerken, en niet alleen in de Bommelerwaard, maar in heel Rivierenland.' aldus wethouder Sips van de gemeente Maasdriel.