Gemeente Alphen aan den Rijn

gemeente start als kwartiermaker regionale brandweer

Brandweercommandant gemeente start als kwartiermaker regionale brandweer

Per 1 juli 2010 is de heer Zuidijk als commandant brandweer van de gemeente Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Boskoop vertrokken. De heer Zuidijk is beoogd directeur concernstaf en gaat de rol van plaatsvervangend regionaal commandant vervullen.

De heer Kruisman, unitleider preventie en plaatsvervangend commandant, is aangewezen als waarnemend commandant voor Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Boskoop. De heer Van Eijsden zal, bij afwezigheid van de heer Kruisman, optreden als plaatsvervangend waarnemend commandant.

In de functie van sectordirecteur concernstaf is de heer Zuidijk verantwoordelijk voor de aandachtsvelden beleid en strategie, planning, control en kwaliteit, communicatie en informatiemanagement. De vijf directeuren van de nieuwe brandweerorganisatie Brandweer Hollands Midden zijn het integrale aanspreekpunt voor de burgemeesters en gemeentebesturen.

Op 1 januari 2011 treden de vijf directeuren voor de sleutelfuncties en het voltallige personeel officieel in dienst bij de nieuwe Brandweer Hollands Midden.
De andere drie beoogd directeuren zijn: Hans Baardscheer, directeur Operationele voorbereiding (commandant van Leiden), Arjan Stam, directeur Incidentenbestrijding (commandant/hoofd repressie van Leiden) en Arjan van de Watering, directeur Risicobeheersing (commandant van Gouda).

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 14 0172

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn