Essent

essent

Fuwell opent zeven Groen Gas tankstations

Fuwell opent deze maand zeven nieuwe 'groene' tankstations waar Groen Gas van Essent getankt kan worden. Hiermee zet Nederland opnieuw een stap dichterbij klimaatneutrale mobiliteit.

Fuwell en Essent openden op 21 juni het eerste groene aardgastankstation van Heerenveen. Taxibedrijf Oenema heeft de primeur door als eerste bedrijf uit die regio te rijden op de duurzame brandstof. Zij ontvingen hiervoor uit handen van wethouder Siebenga een Groen Gas certificaat. Naast het vulpunt in Heerenveen opent Fuwell ook Groen Gas tankstations in Alkmaar, Arnhem, Doetinchem, Eindhoven, Nijmegen en Zutphen.

Landelijk netwerk

Wat Essent en onze partners betreft ligt een landelijk dekkend netwerk voor Groen Gas in het vooruitzicht. De ambitie is om voor eind 2010 honderd vulpunten te realiseren, verspreid over Nederland. Het begin van een volwassen infrastructuur. Essent heeft de ambitie om alle aardgaspompen te vergroenen: voor elke m3 die getankt wordt, voedt het bedrijf een m3 Groen Gas ergens op het gasnetwerk van Nederland terug. Het rijden op aardgas heeft al veel voordelen, maar door Groen Gas te alloceren aan de pompen leidt dit ook tot vrijwel CO2-neutrale mobiliteit.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op: www.essent.nl/groengas of kijk op www.fuwell.nl.