Gemeente Rheden

Verkenning N786 veiliggesteld

Provinciale staten hebben vorige week een motie ingediend voor het veilig stellen van het budget voor een verkennende studie naar de problemen op de N786 tussen Dieren en Apeldoorn. De motie is met een ruime meerderheid aangenomen.

De N786 dreigde het slachtoffer te worden van bezuinigingen bij de provincie. De portefeuillehouders van de gemeenten Rheden, Brummen en Apeldoorn zijn net als bedrijven, de transportsector en tal van wijkverenigingen al langere tijd bezig om de N786 op de politieke agenda te krijgen en te houden.

Het goed functioneren van de N786 is van groot belang voor de economie en de leefbaarheid van het gebied. De bereikbaarheid van bedrijven in Loenen en Eerbeek staat onder druk, en daarmee ook de werkgelegenheid. Ook de leefbaarheid in Laag-Soeren en Loenen is gebaat bij een goede oplossing van het bereikbaarheidsprobleem.

Wethouder Hans Elsenaar van de gemeente Rheden: 'Grote winst is dat gemeenten, bedrijfsleven, transportsector en burgers nu gezamenlijk optrekken om onze belangen onder de aandacht te brengen van de provincie. De verkenning is weer een belangrijke stap voorwaarts'.

In het voorjaar van 2011 is de verkenning gereed. Provinciale Staten krijgen daarmee inzicht in de mogelijke oplossingen en bijbehorende globale kosten. De provincie zoekt nog naar middelen om ook de uitvoering op termijn mogelijk te maken.