Gemeente Zwolle

Zwolle geeft straten een naam

Het parkje tussen de Warmoesstraat, Gennestraat en Berkumstraat krijgt de naam Warmoespark. Met deze naamgeving geeft het college van burgemeester en wethouders gehoor aan de wens van de buurtbewoners.

Ook heeft het college het verzoek ingewilligd van de toekomstige bewoners van de Oude Marskolk. Zij mogen zich straks bewoners van de Oude Marswal noemen. Daarnaast is besloten om de naam van het Bonepad in te trekken en aan het fietspad tussen de Boerendanserdijk en de Kuyerhuislaan de naam Westerveldse Aa-pad te geven.

Ook elders in Zwolle heeft het college (nieuwe) namen gegeven aan wegen en weggedeelten.

* Het doodlopende wegdeel ten zuiden van de Stadshagenallee - tussen Scholtensteeg en Hasselterweg heet voortaan ook Stadshagenallee
* de straat tussen Scholtensteeg en Hasselterweg - en in het verlengde van de Altgerinkstraat heet vanaf nu ook Altgerinkstraat
* het doodlopend wegdeel aansluitend op de Ploegweg in Wijthmen krijgt ook de naam Ploegweg.

Holtenbroek

In de wijk Holtenbroek verdwijnen de namen Lortzingstraat, Nicolaistraat en Von Weberstraat. Het college geeft aan de nieuwe straten in het gebied tussen Händellaan, Klooienberglaan, Obrechtstraat en Schumannlaan (van noord naar zuid) de namen Von Weberhof, Lortzinghof en Nicolaihof.
De loop van Hoffmannstraat wijzigt in: gelegen ten zuiden van Nicolaihof en lopend van Klooienberglaan tot Schumannlaan.

Bedrijventerrein

Tot slot hebben burgemeester en wethouders besloten Bedrijventerrein Voorst C op te splitsen. Om de verkeersafhandeling te verbeteren, krijgt het gebied (net als op Bedrijventerrein Marslanden) een speciale bewegwijzering geplaatst. Hiervoor wordt het gebied ten oosten van de Westenholterallee onderverdeeld in Voorst C1 t/m Voorst C3. Het gebied ten westen van de Westenholterallee krijgt de naam Voorst D.

Met de naamswijzigingen wil Zwolle onder meer de vindbaarheid van toekomstige adressen te waarborgen.