Gemeente Capelle a/d IJssel

Wethouder Eerdmans (Capelle) waarschuwt voor dierenleed tijdens de hitte

Wethouder Dierenwelzijn Joost Eerdmans roept Capellenaren op om tijdens de komende tropisch warme dagen, extra aandacht te hebben voor hun huisdieren. Hij doet dit onder andere in reactie op het nieuws van afgelopen week dat vijf honden zijn bezweken in de hitte. De Capelse buitengewone opsporingsambtenaren (BOA's) zullen extra toezicht houden op dieren in auto's, met name op parkeerplaatsen rond de winkelcentra.

Extra controle op parkeerplaatsen
Wethouder Eerdmans "Een hond op de achterbank van een warme auto kan binnen enkele minuten worden bevangen door de hitte en sterven." Als de controleurs van de gemeente een oververhitte auto met hond aantreffen dan nemen zij direct contact op met de politie om het dier te bevrijden.

Neem maatregelen voor dieren tijdens de warmte
Veel dieren kunnen niet goed tegen de warmte, omdat ze hun lichaamstemperatuur niet goed kunnen reguleren. Eigenaren moeten tijdens warme dagen extra alert zijn op hun huisdieren. Ze moeten zorgen voor voldoende beschutting tegen de zon, zorgen voor een koele plek en voor vers drinkwater. Eigenaren kunnen volgens Eerdmans nog meer voorzorgsmaatregelen treffen, voor meer tips hierover kijk op: www.dierenbescherming.nl.

Capelle voorop in dierenwelzijn
Capelle aan den IJssel loopt voorop met diervriendelijk beleid. Onlangs werd de gemeente uitgeroepen als meest hondvriendelijke gemeente in de provincie Zuid-Holland. Ook start er dit jaar een proef waarbij bestaande opsporingsambtenaren (BOA's) op dierenmishandeling gaan controleren.

Noot voor de redactie,