Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 07-07-2010

Negen arrestaties rond wedstrijd in Bergen op Zoom en Roosendaal

ROOSENDAAL / BERGEN OP ZOOM: Tijdens en na de halve finale van de WK voetbalwedstrijd Nederland - Uruguay was het erg druk in de
binnensteden van Roosendaal en Bergen op Zoom. De politie begeleidde de festiviteiten met inzet van extra geüniformeerde agenten. Verder werd de mobiele eenheid regionaal paraat gehouden voor het geval het tot wanordelijkheden mocht komen. Er werden in Roosendaal zeven en in Bergen op Zoom twee aanhoudingen verricht.

Roosendaal

Op de Markt werd omstreeks 22.20 uur een 38-jarige Roosendaler aangehouden omdat hij de openbare orde verstoorde. Hij zou met diverse omstanders ruzie hebben gezocht en werd op aanwijzing van beveiligers aangehouden.

Omstreeks 00.10 uur werd in het Emile van Loonpark een 26-jarige Roosendaler aangehouden. Hij was eerder op de avond vanwege wangedrag gevorderd om het centrum te verlaten. Toen hij toch weer werd
gesignaleerd werd hij aangehouden. Hij krijgt ook een proces-verbaal omdat hij geen ID bewijs bij zich had. Ook een 18-jarige Schiedammer werd in hetzelfde park aangehouden omdat hij niet voldeed aan de vordering om weg te gaan.

Ook werden tussen 00.15 en 02.00 uur vier aanhoudingen verricht op de Dr. Braberstraat voor het verstoren van de openbare orde. Het gaat om Roosendalers van 20, 22, 22 en 23 jaar

Bergen op Zoom

Op de Kerkstraat werd omstreeks 01.00 uur een 24-jarige Litouwer aangehouden die een 18-jarige man uit Halsteren zou hebben mishandeld. Het slachtoffer wees de verdachte aan die hem zonder enige aanleiding tijdens het passeren had geslagen.

Een 24-jarige man uit Bergen op Zoom is vannacht omstreeks 02.30 uur door het lint gegaan op de Grote Markt. De verdachte had luidkeels ruzie gemaakt met een vrouw en haar volgens omstanders geslagen. Een beveiliger (50) die hem tot rust maande werd door de man in het gezicht geslagen. Het 50-jarige slachtoffer die last had van oorsuizingen deed aangifte.

Roosendaler (50) vervoert gevonden explosief in auto naar politiebureau

ROOSENDAAL: Een 50-jarige Roosendaler heeft een nog niet ontplofte brisant pantsergranaat, die hij had gevonden, in de kofferbak van zijn auto gelegd en naar het politiebureau aan de Nieuwstraat gebracht. Deskundigen van het Explosieven Opruimings Commando hebben de granaat op een veilige plaats tot ontploffing gebracht.

De Roosendaler had de granaat gevonden in het bos tussen Roosendaal en Achtmaal, (omgeving Zundertseweg / Achtmaalseweg). Hij had met een metaaldetector de bodem onderzocht en de granaat gevonden. Vervolgens had hij deze uitgegraven en in de kofferbak van zijn auto gelegd, waarna hij naar het voor hem dichtst bij zijnde politiebureau was gereden. Agenten hebben hem aangezegd om zijn auto, die voor het bureau stond, te laten staan en het explosief niet meer aan te raken. Er was op dat moment geen gevaarlijke situatie voor de omgeving. Medewerkers van het Explosieven Opruimingscommando zijn vervolgens naar het bureau gekomen. Het ging volgens hen om een brisant pantsergranaat van Duitse makelij uit de Tweede Wereldoorlog. Zij hebben de granaat op een veilige en afgelegen plaats laten exploderen. Hierna is de auto aan de vinder terug gegeven, hem is op het hart gedrukt dat hij nooit meer een nog niet ontploft explosief in zijn auto moet vervoeren. De juiste procedure is om de plek waar een explosief wordt aangetroffen te markeren, niet aan te raken en direct de politie te bellen.

Dronken Steenbergse rijdt met auto tegen boom

STEENBERGEN: De politie heeft vannacht omstreeks 02.45 uur op de Hoogstraat een 37-jarige vrouw uit Steenbergen aangehouden, die met haar auto tegen een boom was gereden. Ze raakte niet gewond. De vrouw was onder invloed van alcohol. Ze had naar eigen zeggen thuis drie halve liters bier gedronken en daarna in een café nog vier glazen Ook gebruikt de vrouw medicijnen. Een arts heeft een bloedproef afgenomen. Haar rijbewijs is in afwachting van de uitslag ingevorderd.

Dieseldief en inbreker betrapt door alerte buurtbewoners

ROOSENDAAL: Een 21-jarige Roosendaalse vrachtwagenchauffeur heeft dinsdagavond op de Duke Ellingtonlaan een 35-jarige Roosendaler achterhaald die diesel uit zijn auto had gestolen. De chauffeur werd door zijn buurvrouw gewaarschuwd dat een man diesel uit de tank van zijn vrachtwagen aan het stelen was. Hij stelde samen met de vriend van de buurvrouw een achtervolging in en achterhaalde de dader. De dief had in een plastic zak een jerrycan met diesel. Agenten hebben de verdachte overgenomen en aangehouden. Hij is in verzekering gesteld. Vanmorgen wilde hij slapen en geen verklaring af leggen.

ROOSENDAAL: Ook aan de Parklaan hebben alerte buren een dief betrapt. Zij zagen dat een hen onbekende man aan het inbreken was in het schuurtje van de overburen. De buurman en zijn zoon wisten de dief, een 46-jarige Roosendaler in bedwang te houden. De dief had wel een slaande beweging naar de buurman gemaakt, waardoor diens bril van zijn hoofd viel. Hij is in verzekering gesteld. De eigenaar van de schuur heeft aangifte gedaan.

Beginnend dronken bestuurder moet rijbewijs inleveren

ZEVENBERGEN: Vannacht is omstreeks 01.30 uur tijdens een controle op de Meeren een 23-jarige man uit Zevenbergen betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist, een beginnend bestuurder omdat hij nog geen vijf jaar een rijbewijs heeft, blies 485 ugl. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. Hij had naar eigen zeggen tijdens het kijken van de voetbalwedstrijd zeven glazen bier gedronken.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 07-07-2010 12:56 | © Regio Midden en West Brabant |