Politie Noord-Holland-Noord

berichten van woensdag 7 juli

Alkmaar, 07-07-2010 o 13.00 uur

Vreemdelingenpolitie op het Texelse vreemdelingenpad

Texel, zondag 4 juli

Op zondag 4 juli voerde de Vreemdelingenpolitie NHN in samenwerking met de Arbeidsinspectie een controle uit in het kader van de Wet Arbeid Vreemdelingen. In een pand in Den Burg controleerde de politie een restaurant. Bij binnenkomst in de keuken stond het eten op hoog vuur zonder dat daar koks bij aanwezig waren. Na een zoekactie trof men achter een geprepareerde schrootjeswand een ruimte aan waar zich drie vreemdelingen schuilhielden. Het ging hier om drie vreemdelingen van Chinese afkomst waarvan één persoon illegaal in Nederland aanwezig was. De twee anderen hadden geen werkvergunning.

In Den Burg controleerde de politie een restaurant waarbij direct twee mannen het restaurant uitrenden. Eén van de mannen rende daarbij zo snel weg dat de politie besloot een fiets te lenen van een omstander. Een man werd na een korte achtervolging door de Dorpsstraat aangehouden. Hij bleek van Egyptische afkomst en was illegaal in Nederland. Beide illegale vreemdelingen worden uit Nederland verwijderd. Tegen de betreffende restauranthouders wordt een verder onderzoek ingesteld voor het te werk stellen en huisvesten van één of meerdere illegalen. Bij een derde restaurant waren de zaken wel in orde.

De politie en Arbeidsinspectie voeren de komende maanden in de Horeca met enige regelmaat controles uit in het kader van de bestrijding van vormen van mogelijke uitbuiting van illegaal in Nederland aanwezige Vreemdelingen.

Snelheidscontrole

Heerhugowaard, woensdag 7 juli

Op woensdagmorgen schreef de politie zes bekeuringen uit voor te hoge snelheden op de Jan Glijnisweg in Heerhugowaard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 in plaats van de toegestane 50 km per uur. De controle werd gehouden tussen 05.30 en 08.00 uur en werd uitgevoerd met een uit de hand te bedienen laserapparaat. De overtreders kregen direct hun bekeuring mee.

Weer brand in Schoorlse Duinen

Schoorl, dinsdag 6 juli

Op dinsdagmiddag omstreeks 16.45 uur werd een brandje gemeld in de Schoorlse Duinen in de omgeving van de Teugelaan in Schoorl. Het betrof een beginnende brand in een perceel bos. De brandweer had niet lang nodig om de brand te blussen doordat snel voldoende personeel werd ingezet. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

Brand in woning

Alkmaar, woensdag 7 juli

Op woensdagmorgen omstreeks 06.45 uur brak er brand uit in een woning aan de Hobbemalaan in Alkmaar. De brand werd ontdekt door de bewoner. De bewoner had tevergeefs geprobeerd om de brand zelf te blussen. De brand sloeg vrij snel over en bereikte ook een bovenwoning. De gewaarschuwde brand weer kon het vuur snel blussen.

De 31-jarige bewoner van het pand waar brand ontstond en een bewoner van de bovenwoning werden voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar. Zij hadden rook binnen gekregen. De politie stelt een onderzoek in naar de brandsoorzaak.

Vlam in de pan

Hoorn, dinsdag 6 juli

Op dinsdagavond omstreeks 19.30 uur sloeg de vlam in de pan in een woning aan t Grachtje Over in Hoorn. Nadat de 50-jarige bewoner had geprobeerd de te blussen met water en een buurman zijn poederblusser op de brand had leeggespoten, moest de brandweer eraan te pas komen om het vuur te doven. De bewoner is voor onderzoek overgebracht naar het Westfries Gasthuis.

Politie pakt gooier vuurwerkbom

Alkmaar, dinsdag 6 juli

Op dinsdagavond omstreeks 23.00 uur hield de politie een 29-jarige Alkmaarder aan op verdenking van het gooien van een vuurwerkbom. Kort daarvoor ging op het Waagplein, aan de grachtzijde, vuurwerk af. Zon vijftigtal personen die in de directe omgeving stonden kregen gehoorproblemen. Door twee slachtoffers werd aangifte gedaan. De politie kon op aanwijzen van getuigen een man aanhouden. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hij verklaarde dat het ging om gewoon knalvuurwerk dat hij had afgestoken.

Man aangehouden voor wapenbezit

Alkmaar, dinsdag 6 juli

Op dinsdagmiddag omstreeks 16.30 uur hield de politie een 32-jarige Alkmaarder aan in het Victoriepark in Alkmaar. De man was bij de politie opgevallen omdat hij snel al zijn spullen bij elkaar raapte toen de politie aan kwam rijden. De man bleek gebruikersvoorwerpen van een drugsgebruiker bij zich te hebben. Hij had ook een zakje wit poeder (mogelijk speed), een boksbeugel en een vlindermes bij zich. De verdachte werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Politie houdt drugsdealers aan

Alkmaar, dinsdag 6 juli

Op dinsdagmiddag omstreeks 13.50 uur hield de politie een 17- en een 19-jarige jongen uit Alkmaar aan wegens het vermoedelijk dealen van drugs. De jongens zaten op het speelterrein tussenflatgebouwen aan de Melis Stokelaan in Alkmaar. Bij controle bleken zij 8 bolletjes met harddrugs bij zich te hebben. De drugs werden in beslag genomen. De jongens werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Graffitispuiter aangehouden

Nibbixwoud, dinsdag 6 juli

Op dinsdagmiddag omstreeks 15.30 uur hield de politie een 18-jarige Pool aan wegens het onderspuiten van een schutting en een bushokje aan de Ganker in Nibbixwoud. Omdat het hier een buitenlander zonder vast Nederlands adres betrof, moest hij direct een boete van honderdvijftig euro betalen.

Heling bromfiets

Enkhuizen, dinsdag 6 juni

Op dinsdagmiddag omstreeks 15.00 uur hield de politie een 15-jarige jongen uit Enkhuizen aan wegens heling van een bromfiets. De bromfiets stond in een tuin aan de Dijk in zijn woonplaats. De rechtmatige eigenaar kwam daar toevallig langs en zag de bromfiets staan. De eigenaar belde de politie die ter plaatse de jongen aanhield. Hij verklaarde de bromfiets te hebben gevonden.

Sluit auto handmatig af

Regio, woensdag 7 juli
Dieven worden steeds inventiever om uw kostbaarheden in handen te krijgen. Een nieuwe ontwikkeling op het gebied van auto-inbraken is een universele afstandsbediening waarmee de unieke code van uw afstandsbediening kan worden gekopieerd.

Het systeem werk eenvoudig. Op het moment dat u het portier van uw auto op slot doet, zendt uw afstandbediening een code uit die door een sensor in uw auto wordt ontvangen. Criminelen, die in de buurt van uw auto staan, hebben een elektronisch apparaat dat ook is uitgerust met een sensor. Het apparaat vangt de code op en slaat dit op in het geheugen.

Als u weg bent, kan de inbreker eenvoudig het portier openen door de code nog eens af te spelen.

Kunt u hier iets tegen doen. Natuurlijk wel. Sluit uw auto af met de sleutel en niet met de afstandsbediening. En zorg er natuurlijk voor dat er niets van waarde uit uw auto gestolen kan worden. Want wat er niet in ligt, kan er ook niet uit gestolen worden.

Uit huis? Ramen dicht

Hoorn, woensdag 7 juli

De politie waarschuwt voor een inbreker die actief is in Hoorn en omstreken. Het gaat om een blanke man, van tussen de 20 en 30 jaar oud. De politie verzoekt eventuele slachtoffers en getuigen zich te melden. De politie in Hoorn is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

De man loopt door een woonwijk en kijkt uit naar woningen waar een raam open staat. Vindt hij een huis waar hij eenvoudig via het open raam naar binnen kan, dan belt hij aan. Als er niemand thuis is, dan klimt hij naar binnen om zijn slag te slaan. Hierbij klimt hij bijvoorbeeld op een schuurtje of balkon om bij een slaapkamerraam te komen. Is er wel iemand thuis en wordt er open gedaan, dan vraagt hij naar een straat of persoon, om vervolgens weer te vertrekken. In de voorkomende gevallen gingen het om straten of namen die niet in de buurt voorkwamen.

Van een van de inbrekers die op deze manier werken is een signalement bekend. Het gaat om een blanke man in de leeftijd van 20 tot 30 jaar. Hij heeft een lengte van 1,85 tot1,90 meter en een slank postuur. Hij heeft een bleek gezicht waarbij de jukbeenderen duidelijk uitsteken.

In totaal is er al 36 maal aangifte gedaan van deze manier van inbreken. De politie adviseert dan ook om ramen en deuren goed af te sluiten als u de woning verlaat. Is er iemand bij u aan de deur geweest die naam een vreemde straatnaam of naam van personen vroeg, neemt u dan contact op met de recherche in Hoorn, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief). Wilt u liever anoniem blijven, bel dan met Meld Misdaad Anoniem, tel.nr. 0800-7000.