Politie Noord- en Oost Gelderland


Politieberichten Achterhoek 7 juli 2010


Winterswijk

De politie heeft dinsdagavond 6 juli het rijbewijs van een 21-jarige Winterswijker ingevorderd. Hij bestuurder onder invloed en auto.
Surveillerende agenten zagen de jongeman omstreeks 23.20 uur over de Gasthuisstraat in Winterswijk rijden. Zij besloten hem te controleren en hij bleek gedronken te hebben. Op het politiebureau blies hij 1.0 promille. Aangezien de Winterswijker beginnend bestuurder is, werd zijn rijbewijs ingevorderd. Met een proces-verbaal en een rijverbod kon hij later in de nacht lopend naar huis.


Neede

Een 38-jarige automobilist uit Neede werd in de nacht van dinsdag op woensdag 7 juli onder invloed rijdend aangetroffen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Agenten zagen de man omstreeks 01.30 uur op de Henry Dunantweg in Neede rijden en besloten hem te controleren. Hij bleek te hebben gedronken en werd aangehouden. Op het politiebureau blies hij 1.2 promille. Met een proces-verbaal en een rijverbod is hij later heengezonden.


Kilder

De politie onderzoekt de toedracht van een ongeval op de Braamtseweg in Kilder tussen een auto en een scooter, waarbij woensdagochtend 7 juli twee tienermeisjes gewond raakten. Zij zijn voor behandeling per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.
De aanrijding werd omstreeks 11.50 uur gemeld. De 16-jarige bestuurster uit Laag Keppel reed met een 15-jarige vriendin uit Doetinchem op een scooter richting Doetinchem. Een 42-jarige Doetinchemse reed in haar auto in dezelfde richting en op het moment dat zij de scooter wilde inhalen, week het meisje uit voor iets op de weg en ontstond er een botsing. De meisjes hadden gelukkig een helm op, maar liepen desondanks behoorlijke schrammen op.