Cateringbranche kampioen duurzaamheid

07/07/2010 14:42

Veneca

Raad voor Accreditatie (RvA) geeft contractcatering groen licht voor verdere verduurzaming

Gorinchem - Met het door de RvA accrediteren van de processen voor het werken met zelfbereide biologische en Ik Kies Bewust producten is de contractcateringbranche sinds 6 juli kampioen verduurzaming van Nederland. De contractcatering is nu de eerste branche die controleer- en meetbaar duurzaam werkt. Duurzaamheid is hiermee een aantoonbaar begrip en meer dan een modewoord.

De acceptatie van de RvA betreft de modules B en C van het in 2009 geaccepteerde Certificatieschema Contractcatering van de Stichting Cercat. Dit is een schema dat is gebaseerd op ISO 9001 met een verbijzondering op de branche.

Module B gaat over hoe de processen moeten zijn ingericht rond het werken met biologische producten. Module C doet hetzelfde maar dan rond producten met het Ik Kies Bewust-logo.

Beide modules zijn afgestemd met belangrijke stakeholders. Module B met het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), module C met de Stichting Ik Kies Bewust.

Verduurzaming zit nu nog steviger verankert in het DNA van de contractcatering. Samen met opdrachtgevers, leveranciers en partijen als het Ministerie van LNV en de Stichting Ik Kies Bewust is de contractcatering nu koploper in werken met duurzame producten en processen.

Over Veneca:

Veneca (Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties) is de brancheorganisatie van 12 landelijk opererende contractcateringorganisaties (het verzorgen van restauratieve diensten op basis van een duurovereenkomst door een professionele cateraar). De Veneca-leden verzorgen ruim 2 miljoen maaltijden per dag. Meer dan 95% van de uitbestedingsmarkt wordt door Veneca-leden verzorgd. Per eind 2009 waren circa 17.000 werknemers, waarvan 70% vrouwen en 30% mannen, werkzaam voor de leden van Veneca.

De leden van Veneca zijn: Albron Nederland B.V., Appèl B.V., Avenance Nederland, Compass Group Nederland Holding B.V., CuliCare Catering B.V., Gate Gourmet Amsterdam B.V., Hutten Business Catering, ISS Catering Services B.V., KLM Catering Services Schiphol B.V., Prorest Catering B.V., SAB Catering B.V., Sodexo B.V.





http://www.veneca.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redacties (