Gemeente De Ronde Venen


Ondernemersfonds voor centrum van Mijdrecht

Het college van Burgemeester en Wethouders van De Ronde Venen heeft in zijn vergadering van dinsdag 6 juli 2010 de eerste stappen gezet om te komen tot de oprichting van een ondernemers-fonds in het centrum van Mijdrecht. De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 20 mei het college opgeroepen de nodige voorbereidingen te treffen om zoân fonds in het leven te roepen. Met behulp van een ondernemersfonds bekostigen ondernemers gezamenlijk activiteiten in het centrum, bijvoorbeeld op het gebied van promotie.

Het oprichten van een ondernemersfonds is een wens van de Handelsvereniging Mijdrecht (HVM). De HVM organiseert regelmatig activiteiten en festiviteiten, met als doel de aantrekkingskracht van het Mijd-rechtse centrum te vergroten. Deze activiteiten worden betaald door de leden van de HVM, maar niet alle middenstanders in het gebied zijn hier ook lid van. Door gebruik te maken van een ondernemers-fonds betaalt iedere ondernemer in het centrum mee en worden de kosten voor het aantrekkelijk houden van het centrum eerlijk verdeeld.

Alle ondernemers in een afgebakend gebied dragen bij aan het ondernemersfonds via de onroerende-zaakbelasting. Deze bijdrage wordt geïnd door de gemeente. Jaarlijks zal het ondernemersfonds een plan maken waarin wordt omschreven wat er met het geld gaat gebeuren. Ook zal na afloop van een jaar verantwoording worden afgelegd door het ondernemersfonds aan de ondernemers.
De komende tijd worden de plannen verder uitgewerkt om er voor te zorgen dat het ondernemersfonds per 1 januari 2011 van start kan. Zo wordt momenteel gewerkt aan een verordening en wordt de ge-meenteraad in het najaar gevraagd hiermee in te stemmen. Als dit is gebeurd, zal er een draagvlakme-ting plaatsvinden onder ondernemers in het centrum. Als daaruit blijkt dat een meerderheid van de on-dernemers instemt met de invoering van het fonds, zal pas daadwerkelijk worden overgegaan tot de invoering ervan.

De komende tijd zullen de ondernemers in het centrum van Mijdrecht op verschillende manieren worden geïnformeerd over de plannen om te komen tot een ondernemersfonds.

Â