Rijksvoorlichtingsdienst

Minister Eurlings start uitvoering 11e Spoedaanpakproject A2 Leenderheide - Valkenswwaard

Op woensdag 7 juli heeft minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat het startsein gegeven voor de uitvoering van het elfde Spoedaanpakproject A2 Leenderheide - Valkenswaard. Dit is het eerste van in totaal drie Spoedaanpakprojecten in Noord Brabant. De minster deed dit samen met de heer Harry Hendriks, directievoorzitter van Philips Nederland.

Doorstroming op de Randweg

Op de A2 tussen knooppunt Leenderheide en de aansluiting Valkenswaard wordt in zuidelijke richting over ca 7 km een derde rijstrook aangelegd. Extra capaciteit op dit weggedeelte is van belang om filevorming op de onlangs geopende Randweg Eindhoven te voorkomen. Door de uitbreiding van de Randweg Eindhoven vervolgen meer auto's tegelijkertijd hun weg naar het zuiden. Door de aanleg van een derde rijstrook in zuidelijke richting wordt er voor gezorgd dat automobilisten bij knooppunt Leenderheide niet in een fuik terechtkomen en er files zouden ontstaan op de Randweg. Dit is van belang voor de bereikbaarheid en de economische ontwikkeling van Eindhoven en de regio zuidoost Brabant.

Doordat de A2 Leenderheide - Valkenswaard onder de Spoedaanpak valt kan een jaar eerder met de aanleg worden begonnen. Het nieuwe weggedeelte wordt vóór het einde van het jaar opgeleverd.

Knelpunten aanpakken

Rijkswaterstaat pakt met de Spoedaanpak Wegen landelijk dertig hardnekkige knelpunten op de weg versneld aan. Dit betekent dat bij dertig projecten nog voor mei 2011 de schop de grond ingaat. Tien projecten worden zelfs al vóór die tijd opgeleverd. Het gaat om uitbreiding van snelwegen met één rijstrook of met een spitsstrook. De versnelde aanpak van deze knelpunten is mogelijk, doordat zowel de besluitvorming als de uitvoering van deze dertig projecten wordt bespoedigd. Behalve snel, werkt Rijkswaterstaat ook zorgvuldig aan een beter bereikbaar Nederland.




RVD Mediafeed