DIDI FALL Collection 2010

07/07/2010 15:09

Coltex Retail Group

DIDI FALL COLLECTION 2010

EEN HERFSTCOLLECTIE VOL VERRASSENDE OUTFITS

AMSTERDAM, juli 2010 - Goed nieuws, modeketen DIDI is helemaal klaar voor de komende herfst met een collectie vol verrassende mode-items. Een stevige dosis luxe met opmerkelijke vormen en details ontleend aan verschillende culturen. Laat je verleiden door het bijzondere handschrift van de verschillende DIDI thema's in Fall 2010. Zoals je mag verwachten van DIDI: Pretty Different. De eerste thema's van de DIDI Fall Collection zijn vanaf medio augustus verkrijgbaar in alle DIDI winkels in Nederland en België.

Forest Jump

In dit eerste thema van DIDI is de battle trend vertaald in een modieuze zachte sfeer van de bossen waarin je je goed kunt camoufleren. Het kleurbeeld bestaat vooral uit groene en gedroogde naturel bamboetinten met als frisse accenten blauwgroen en olijf. Zoals de titel Forest Jump al weergeeft gaat het ook om beweging; zowel in materiaal, afwerking als vorm. De materialen die in dit DIDI-thema gebruikt zijn, voldoen aan de volgende eisen: comfortabel, zacht aaibaar en lekker om in te bewegen. Denk hierbij aan peacked wassingen en inside-out, de stof binnenste buiten gebruiken. De dessins zijn geïnspireerd op de natuur: schors, nerf en blad. Naast deze prints wordt veel kleding ook nog subtiel versierd met stiksels, smock, plooien en pailetten. Naast de skinny broeken zijn er ook rokken en broeken met vrouwelijk battle invloeden. De losse belijningen van blouses, tunieken en tricot tops zijn lichaamvolgend en vaak gemaakt van stretch. De onderkant van de tops zijn vaak bijzonder door a-symetrie, ballonvorm of roezels. DIDI biedt in dit thema casual mode met comfort!

Order Please

De gebiedende toon van dit thema slaat op de ongehoorzame stipdessins die DIDI voor deze collectie ontwikkeld heeft. Hoewel alle ontwerpen gebaseerd zijn op het welbekende noppenpatroon zal de grafische strenge stip in symmetrie in dit thema niet terug te zien zijn. De stip komt bij DIDI terug in dessin, paillet, cirkel, borduur en stud maar altijd op een onverwachte manier. Te denken valt aan uitgestanste cirkels, grote en kleine stippen gecombineerd, studs in cirkelvorm maar ook photo-print met pailletten of flockprint. Het kleurbeeld is niet contrastrijk: twee rood- en blauwtonen met okerbruin en grey-m(ee)lee als tegenhanger. Bijzondere accessoires ontbreken niet: ronde vormen of kralen met grote stippen erin. Nop, op en top!

Topcapi

Stel je voor: al wandelend door Istanbul een museum bezoeken, de Topcapi. Hier vind je naast Westerse invloeden uiteraard ook historische en oriëntaalse invloeden. Deze luxe sfeer is de inspiratiebron voor dit thema. Denk hierbij aan de mix van sultanprints met rijke borduur, jaguards met lamé en versiering, fluweel en de glans van zijde. Het gaat in dit thema juist om het combineren van dessins in breisels, borduur, geweven stoffen en accessoires. Dit kan resulteren in een retro sixties gevoel. De kleuren zijn rijk en vol: azulblauw, lack rood, aubergine, goud en bruinen. Naast de oriëntaalse kelim dessins zijn er uiteraard ook uni's. Ook deze zijn altijd versierd met rijke tone-in-tone borduur. Naast lange, chique tunieken en blouses kom je in dit thema vesten tegen met jacquardbreisel of fantasiesteek met pailletten, luxe geprinte mesk tops en elegante strakke broeken en rokken. Dit DIDI thema staat voor: chique op een andere manier; Pretty Different.

Classic Twist

Hoe geef je een draai aan een klassiek kledingstuk zodat het weer mode is? Dat was de ingang voor dit thema met een knipoog naar Italië. De traditionele kledingstukken hebben van DIDI een twist gekregen en zijn nu zeker niet (meer) te zakelijk. De ontwerpen zijn vrouwelijk, lichaamsvolgend en heel modieus: hebbedingen. Het kleurbeeld is rustig en donker met dieprood, bruin en aubergine en deze tinten zijn enigszins vergrijsd. De dessins zijn onopvallend. De simpel ogende kledingstukken zijn verrassend: tuniek met losse panden om te knopen of een a-symmetrische tuniek met overslag. Of een top met kolkraag met a-symmetrische onderzijde die zich prachtig laat vallen op het lichaam. Ingetogen luxe is er ook door een grote, zijde blouse met daarbij bijpassende broeken, rokken en zelfs een mini-rok. Classic, no. Twist, yes!

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.didi.nl