Pleeggezinnen gezocht voor geleidehondenpups

07/07/2010 15:36

KNGF Geleidehonden

De negen kruising labrador/golden retriever puppy's die deze week geboren zijn bij KNGF Geleidehonden hebben over zeven weken een veilig mandje nodig bij een puppypleeggezin. Dat geldt eveneens voor een heleboel andere KNGF-pups die de komende tijd ter wereld komen. Om al deze jonge honden een goede basisopvoeding te geven, zoekt de blindengeleidehondenschool op korte termijn naar geschikte puppypleeggezinnen die een jaar lang zo'n aspirant-geleidehond in hun huis willen opnemen. Daarna is de hond oud genoeg om het echte geleidewerk te leren bij het opleidingscentrum in Amstelveen.

Het is belangrijk dat de pups het eerste levensjaar opgroeien in een huiselijke, vriendelijke en veilige omgeving. Daar kunnen ze wennen aan dingen als druk verkeer, openbaar vervoer, kinderen en katten. Zo worden ze goed voorbereid op de wereld waar ze straks als geleidehond in terechtkomen. Uit ervaring weten we dat honden die vanaf de puppyleeftijd onder de mensen zijn, in de opleiding en later tijdens het geleidewerk een flinke voorsprong hebben op honden die in kennels opgroeien. Een goed gesocialiseerde pup kijkt nergens meer van op als zijn opleiding begint. Om zoveel mogelijk hondjes zo'n goede start te geven, zodat ze straks de onmisbare hulp van een blinde of zeer slechtziende baas kunnen worden, zijn er dus heel wat van deze gastgezinnen nodig.

Directeur Ellen Greve: "De komende periode worden er nog drie nesten met pups verwacht. We zijn uiteraard dolblij met geboorte van zoveel toekomstige geleidehonden. Net als hun voorgangers gun ik deze pups een goede start om later de steun en toeverlaat van een blinde of slechtziende baas te worden. Ik hoop van harte dat er weer nieuwe gezinnen bereid zijn zo'n hondje voor een jaar in hun huishouden op willen nemen. En wellicht is de zomervakantie een goed moment om hiermee te starten."

Iets voor u?

Ziet u het wel zitten om zo'n aandoenlijke pup te begeleiden tot een stabiele, betrouwbare jonge hond? Wilt u een bijdrage leveren aan de zelfstandigheid en mobiliteit van een visueel gehandicapte? Dan is het verzorgen van een pup mogelijk iets voor u en uw gezin! Neem dan, tijdens kantooruren, telefonisch contact op met KNGF Geleidehonden via telefoonnummer 020 - 496 93 33. U kunt KNGF Geleidehonden ook mailen via ppz@geleidehond.nl. Meer informatie en een aanmeldformulier is te vinden op www.pupzoektpleeggezin.nl.

Stichting Koninklijk Nederlands Geleidehonden Fonds (KNGF Geleidehonden)

KNGF Geleidehonden leidt sinds 1935 honden op als geleidehond ten behoeve van blinden en zeer slechtzienden. Een geleidehond begeleidt zijn baas in het verkeer en vermijdt daarbij obstakels en/of situaties die voor zijn baas gevaar kunnen opleveren. Daarnaast zoekt de hond op commando bepaalde zaken op, zoals een trap, deur, brievenbus of lege plaats in het openbaar vervoer. Dankzij een geleidehond kunnen visueel gehandicapten zelfstandig aan het meest drukke verkeer deelnemen zonder van familie of anderen afhankelijk te zijn. De onafhankelijkheid, bewegingsvrijheid en kameraadschap die de geleidehond zijn visueel gehandicapte baas of bazin (terug)geeft is uniek en onvervangbaar. KNGF Geleidehonden leidt per jaar zo'n 90 honden op, maar is voornemens dit aantal, gezien de toenemende vraag, te verhogen.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.pupzoektpleeggezin.nl