Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 07-07-2010

Feest na voetbalwedstrijd rustig verlopen in Breda en omgeving

BREDA: In het district Breda zijn de feestelijkheden na de
voetbalwedstrijd Nederland-Uruguay rustig verlopen. De politie hield met extra mensen toezicht. Er werden geen arrestaties verricht.

Hennepactie in Breda Zuid West levert twee kwekerijen op

BREDA: De politie van het team Breda Zuid West heeft dinsdag een hennepactie in het werkgebied uitgevoerd. Er werd op drie adressen een onderzoek ingesteld. In twee woningen werden hennepkwekerijen of resten daarvan aangetroffen.

In een woning op het Heuvelplein bevond zich een compleet ingerichte en in werking zijnde kwekerij, alleen de planten ontbraken. Deze (188 stuks) hadden er wel gestaan. De 70-jarige bewoonster werd aangehouden omdat er ook sprake was van diefstal van stroom.

Ook in een woning aan het Planciusplein was het prijs. Daar werd in een woning een hennepkwekerij met 177 planten aangetroffen. Ook hier was sprake van stroom. Er was echter niemand thuis, tegen de huurder wordt proces-verbaal opgemaakt. Verder werd nog een woning aan de Rijnstraat bezocht. Hier werd niets gevonden.

In de tuin mag hennep ook niet

ST WILLEBRORD: Agenten hebben vanmorgen in de tuin bij een woning aan de Bremstraat 50 hennepplanten aangetroffen. De planten stonden in de grond en waren circa 75 centimeter hoog. De 43-jarige bewoner van het pand werd aangehouden. Hij verklaarde dat hij in de veronderstelling verkeerde dat je op de koude grond wel hennep mag kweken. Dit is echter niet het geval. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. De planten zijn geruimd.

De politie in Midden- en West-Brabant geeft veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak
stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Zevenbergenaar loopt weg na aanrijding

ETTEN-LEUR: De politie verdenkt een 26-jarige man uit Zevenbergen van het rijden onder invloed en va het verlaten van een plaats ongeval. Rond 23.00 uur werd gemeld dat een bestuurder van een auto op de Zevenbergseweg, net voor de kruising met de Strijpenseweg, de macht over het stuur was verloren en tegen een rechts van de weg staande lantaarnpaal was gebotst. Getuigen zagen de bestuurder wegrennen in de richting van Etten-Leur. Het kenteken van de auto staat op naam van een 26-jarige man uit Zevenbergen. Hij bleek op het adres van zijn vriendin te zijn in Leur. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies 475 ugl. Hij kon zich, naar eigen zeggen, niets meer herinneren van de aanrijding.

Dronken bestuurder brommobiel rijdt zich vast in bosschages

ETTEN-LEUR: Een 40-jarige man uit Etten-Leur is dinsdagavond omstreeks 21.50 uur met zijn brommobiel op de Concordialaan in de bosschages gereden. De bestuurder bleek onder invloed te zijn. Aan het bureau blies hij 695 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij verklaarde dat er iemand plotseling met een fiets overstak. Hij remde direct en stuurde naar rechts, waardor hij de in de struiken terecht kwam en zich vast reed. Hij beklaagde zich over het feit dat de fietser gewoon doorreed nadat het gebeurd was. Hij had naar eigen zeggen twee blikjes en vier flesjes bier gedronken.

Tilburger vastgezet na huiselijk geweld

BREDA: De politie heeft dinsdagavond rond 23.45 uur in een woning in de Wijk Westerpark een 43-jarige Tilburger aangehouden ter zake huiselijk geweld. De Tilburger zou gisteravond veel alcohol gedronken hebben. Hij kreeg toen ruzie met de 13-jarige dochter van zijn vriendin. Hij zou naar haar kamer gegaan zijn en haar diverse keren hebben geslagen. Ook had hij een plank die boven haar bureau hing in haar richting gegooid. Haar moeder zou eveneens klappen hebben gekregen. De Tilburger had in de badkamer vernielingen aangericht. Zo had hij zo hard met de wc bril gegooid dat die kapot ging. Met het afgebroken stuk had hij vervolgens de spiegel vernield. De verdachte is in verzekering gesteld.

Politie onderzoekt inbraak kapsalon

BREDA: Vanmorgen is omstreeks 08.30 uur door personeel een inbraak ontdekt in een kapsalon op het winkelcentrum de Burcht. De inbrekers hadden een ruit vernield naast de voordeur van het pand. Uit de kassalade is een geldbedrag gestolen. Er is een aangifte opgenomen.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 07-07-2010 15:28 | © Regio Midden en West Brabant |