Gemeente IJsselstein


Starterslening tijdelijk stopgezet

De Starterslening
De gemeente IJsselstein is per 1 juli 2009 gestart met de starterslening om koopstarters te helpen bij de aankoop van hun eerste woning. De gemeente IJsselstein verleent deze lening in samenwerking met het ministerie van VROM en de provincie Utrecht.

Stopzetting starterslening door VROM
De starterslening is landelijk gezien een groot succes. De keerzijde van dit succes is dat het budget versneld is uitgeput. Het ministerie van VROM was hierdoor genoodzaakt om per 25 mei 2010 te stoppen met de startersleningen. De provincie Utrecht heeft besloten om de starterslening voort te zetten, zo lang haar budget toereikend is.

Gevolgen starterslening gemeente IJsselstein
Het verlies van de bijdrage van het ministerie van VROM heeft consequenties voor de gemeentelijke starterslening van de gemeente IJsselstein. De gemeente zal een flink groter deel van de starterslening moeten gaan betalen. Hierdoor is er minder budget beschikbaar, waardoor minder startersleningen kunnen worden verstrekt. Het college van B&W zal na de zomervakantie beslissen of de gemeente IJsselstein de starterslening voortzet of zich meer zal gaan richten op andere middelen om starters te helpen op de woningmarkt in IJsselstein.

Tot dit besluit is genomen worden aanvragen van de starterslening niet in behandeling genomen. De aanvragen worden wel geregistreerd en zullen bij voortzetting op volgorde van binnenkomst worden behandeld.