Whoopi Goldberg in musical Sister Act van Joop van den Ende

07/07/2010 16:01

Stage Entertainment

Persbericht

Whoopi Goldberg in musical Sister Act van Joop van den Ende

Amsterdam, 7 juli 2010

Whoopi Goldberg speelt deze zomer de rol van Moeder Overste in de musical Sister Act in Londen. Vanaf 10 tot 31 augustus 2010 zal Whoopi in 23 shows te zien zijn in de door Stage Entertainment ontwikkelde musical productie, naar het gelijknamige internationale filmsucces. Deze rol is haar debuut op West End.

Whoopi volgt de populaire Sheila Hancock op, die de rol van Moeder Overste heeft gespeeld sinds de eerste voorstelling in mei vorig jaar. Ze zal samen op het toneel staan met Patina Miller die de rol vertolkt van discodiva Deloris (destijds de rol van Whoopi Goldberg in de filmversie).

De alom gevierde actrice, comédienne en tv-presentatrice werd wereldberoemd door haar Oscargenomineerde rol in Steven Spielbergs The Color Purple. Ze complementeerde haar imposante Hollywood carrière met films zoals Jumpin' Jack Flash, Soapdish, The Lion King, How Stella Got Her Groove Back en natuurlijk, Sister Act en het vervolg daarop. Zij won de Acadamy Award voor Beste Bijrol in Ghost in 1991. Ze trad op in twee komische tv-series (Bagdhad Café en Whoopi), was regelmatig gastster in Star Trek The Next Generation en deed vele stand-up en one-woman shows die over de hele wereld werden uitgezonden. Op Broadway speelde Whoopi in onder andere A Funny Thing Happend on the Way to the Forum, My Rainey's Black Bottom en recent in de musical Xanadu. Op dit moment is ze hoofdpresentatrice van The View in de Verenigde Staten, de show van het televisienetwerk ABC die een Emmy Award heeft gewonnen. Whoopi Goldberg is slechts één van de dertien mensen in de wereld die zowel een Emmy, een Grammy, een Oscar èn een Tony heeft gewonnen.

Sister Act ging op 2 juni 2009 in première in het Palladium Theatre in Londen. De musical krijgt een vervolg in Duitsland en is vanaf dit najaar te zien in het Operettenhaus in Hamburg. De regie komt in handen van de Nederlandse Carline Brouwer die als co-regisseur betrokken was bij de oorspronkelijke productie in het Londense Palladium. Joop van den Ende maakte onlangs bekend dat productie op Broadway staat gepland voor 2011

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.stage-entertainment.nl