Hoefnet

Nieuws

Nieuwe internationale menwedstrijd in Straelen

07-07-2010

De internationale wedstrijdkalender heeft er een evenement bij. In het Duitse Straelen vindt van 27 tot en met 29 augustus 2010 een CAI-B wedstrijd plaats voor enkelspannen en tweespannen paarden. Voor de tweespannen is dit tegelijkertijd een observatie-/kwalificatiewedstrijd met het oog op het WK van 2011 in het Franse Conty. Naast deze internationale rubrieken wordt er in alle aanspanningtypen op nationaal niveau gestreden om het Rijnlands kampioenschap.

intensief contact met Nederland

Sinds enkele jaren organiseert de Reit- und Fahrverein Straelen menwedstrijden op nationaal niveau, waarbij ook intensieve contacten bestaan met de vereniging uit het Nederlandse Velden dat op een steenworp afstand ligt. Om de mensport in de Duitse grensstreek nog populairder te maken en vooral ook om Duitse en Nederlandse topmenners de gelegenheid te bieden om praktisch naast de deur een internationale wedstrijd te kunnen rijden, werd in overleg met de Duitse bond besloten om de overstap naar een CAI-B te maken.

Prachtige accommodatie

De organisatie beschikt over een mooie, landelijk gelegen, accommodatie met twee dressuurringen en bijbehorende losrij- en voorbereidingsterreinen, een groot parkeerterrein voor de deelnemers dat vlak naast het wedstrijdterrein ligt. Voor de marathon worden door internationaal parcoursbouwer Alexander Flocke in samenwerking met de bouwploeg van de vereniging zeven hindernissen aangelegd. De jury wordt voorgezeten door Dr. Franz-Josef Vetter, de overige juryleden zijn Peter Bonhof en Gerrit Kraai uit Nederland, Myriam de Faudeur uit België en Elimar Thunert uit Duitsland.

Op het terrein is een strodorp aanwezig met diverse exposanten en attracties en in de feesttent worden dagelijks maaltijden geserveerd en 's avonds vinden hier de prijsuitreikingen plaats. Daarna is het gezelligheid troef met livemuziek.

Meer informatie: www.rvstraelen.de
Klik hier voor het vraagprogramma.


*