Gemeente Delfzijl

Brandweer Delfzijl schaft nieuw materiaal aan

Brandweer Delfzijl investeert voor ruim 84.000 euro in nieuw redgereedschap, oefenmateriaal en uniformen voor vrijwilligers.

Het huidige redgereedschap en de oefenmaterialen zijn aan vervanging toe. Daarnaast gaat de brandweer in Nederland over op een nieuw tenue.

Nieuwe uniformen
Het uniform wat de vrijwillige brandweer draagt stamt nog uit de jaren tachtig. Vanaf 2012 mag de brandweer in Nederland alleen nog maar opereren in het nieuwe uniform. Door nu al te investeren in nieuwe kleding voldoet de brandweer in 2011 aan het landelijke kledingvoorschrift van de brandweer.

Oefenmateriaal
De brandweer gebruikt voor oefeningen ensceneringmaterialen en audiovisuele hulpmiddelen. Denk hierbij aan een rookgenerator, knetterkasten en vlamprojectoren, maar ook instructie-DVDâs. Met de aanschaf van nieuwe hulpmiddelen kan de brandweer de komende zes jaar weer vooruit.

Vervanging redgereedschap
De brandweer koopt onder andere een hydraulische spreider, schaar, âpedalen knipperâ en ram. De technische levensduur van het huidig gereedschap van maximaal tien jaar is verstreken. Door vervanging garandeert de brandweer de betrouwbaarheid van het redgereedschap.