Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 07-07-2010

WK-wedstrijd rustig verlopen

OOSTERHOUT: De WK-wedstrijd is gisterenavond in het district rustig verlopen. Er hebben zich geen noemenswaardige incidenten voorgedaan.

Aanhouding na vechtpartij

WAALWIJK: De politie kreeg woensdag rond 01.00 uur melding van een vechtpartij in de Grotestraat. Bij aankomst van de politie bleek er een 23-jarige man uit Kaatsheuvel gewond was geraakt aan zijn oor bij een vechtpartij tussen twee groepen, waarbij over en weer geslagen zou zijn. Op aanwijzen van getuigen hield de politie een 19-jarige Waalwijker aan voor mishandeling van de 23-jarige gedupeerde. Van een getuige is een verklaring opgenomen. Na verhoor is de verdachte in vrijheid gesteld. Hij ontkende tijdens verhoor de mishandeling te hebben gepleegd. Hij zou de boel juist hebben willen sussen.

Automobilist onder invloed aangehouden na ongeval

OOSTERHOUT: Om 00.20 uur kreeg de politie melding dat op de Sterrenlaan een auto tegen een tegen een lantaarnpaal was gereden. De melder liet weten dat het erop leek dat de bestuurder er vandoor wilde gaan. De politie trof de 30-jarige bestuurder van de auto, een inwoner van Oosterhout, aan op de Sterrenlaan. De automobilist bleek vanuit de richting van de Burgemeester Elkhuizenlaan aan de linkerzijde van de Sterrenlaan tegen een lichtmast te zijn gereden. Hierna raakte het voertuig met een van de banden de trottoirband waardoor het wiel afbrak. De bestuurder probeerde nog verder te rijden, maar kwam niet ver. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol. Hij werd
aangehouden en op het politiebureau werd hem een ademanalyse afgenomen. Hieruit kwam een uitslag van 300 ug/l. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Beginnend bestuurder onder invloed moet rijbewijs inleveren

WIJK EN AALBURG: Dinsdagavond zagen agenten tijdens een surveillance een auto hard rijden over de Aalburgsestraat. In een onoverzichtelijke bocht haalde de bestuurder een bus in en sloeg kort hierna af. De bestuurder kreeg een stopteken en hem werd een blaastest afgenomen. Hij bleek te hebben gedronken. De 22-jarige beginnend bestuurder uit Veen is aangehouden en moest mee naar het politiebureau voor een
ademanalyse. De uitslag hiervan bedroeg 395 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Nog vier aanhoudingen in verband met mishandeling agenten

MADE: De politie hield dinsdagmiddag en woensdagochtend vier verdachten aan in verband met de mishandeling van agenten afgelopen zondag. De drie 17-jarige jongens, een 16-jarige jongen en een 18-jarige man uit Made zijn ingesloten voor verhoor. Zondag werden al twee verdachten aangehouden. In totaal zitten nu dus zes verdachten vast.

Zondag hield de politie al twee mannen uit Made aan voor belemmering, openlijk geweld en het niet opvolgen van een bevel of vordering. Agenten reageerden zondag kort na 02.30 uur op diverse meldingen over geluidoverlast in de omgeving van de Du Boistraat. Ter plaatse bleek een feesttent te staan. De agenten vroegen de feestgangers of het wat zachter kon. Al vrij snel keerde het publiek zich tegen de
politiemensen. Daarbij kwamen zij in een benarde positie en werden ze mishandeld door de feestgangers. Uiteindelijk lukte het de agenten, met hulp van diverse collega's, de 47-jarige verdachte en zijn 18-jarige zoon uit Made aan te houden, daarbij moest wel pepperspray gebruikt worden. Het tweetal is op het bureau in verzekering gesteld en zit nog vast. Twee betrokken agenten hebben zich bij de huisartsenpost vervoegd voor behandeling. Van hen is aangifte opgenomen.
De politie stelde een onderzoek in. Dit leidde dinsdag en woensdag tot nog vier aanhoudingen. Ook deze verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.
De politie onderzoekt de zaak verder en sluit niet uit dat nog meer aanhoudingen volgen.
In verband met het onderzoek is de politie nog steeds op zoek naar getuigen en verzoekt getuigen nadrukkelijk zich te melden bij de politie via 0900-8844

Man aangehouden voor mishandeling vriendin en tante

DONGEN: De politie hield woensdag een 22-jarige man Dongen aan voor mishandeling van zijn 19-jarige vriendin uit Dongen en een 44-jarige vrouw uit Dongen, de tante van de verdachte. De man zou begin juni in een woning in Dongen, waar hem door de 44-jarige vrouw onderdak werd geboden omdat de man geen vaste woon- of verblijfplaats had, ruzie hebben gekregen met zijn vriendin. Hij zou haar hierbij hebben mishandeld. De 44-jarige vrouw zag dit en kwam tussenbeide. Ook zij zou hierbij door de man zijn geslagen en hij vernielde meerdere goederen in haar huis. Van de gedupeerden is aangifte opgenomen.
De verdachte werd woensdag aangehouden en ingesloten voor verhoor. De man verklaarde de bewuste avond te hebben gedronken en niets meer te weten van het gebeurde.

Twee straatroven

WAALWIJK: De politie kreeg dinsdag rond 23.10 uur en woensdag om 00.25 uur melding van straatroof. De eerste melding kwam van een groepje jongeren, die op de hoek van het Vredesplein en de Wilhelminastraat waren aangesproken door twee mannen, die hen eerst mondeling bedreigden en daarna met een mes. Een van de groepsleden gaf een klein geldbedrag af. De gedupeerde wilde geen aangifte doen van beroving.
Om 00.25 uur kreeg de politie opnieuw melding van een beroving in het Hertog Janpark. Een 17-jarige jongen was op weg op de fiets, toen hij werd aangesproken door twee mannen op een fiets. Onder bedreiging van een mes moest hij een klein geldbedrag afgeven. De politie keek in de omgeving uit naar verdachte personen, maar hield niemand aan. Van de gedupeerde zal aangifte worden opgenomen.

Politie onderzoekt brandstichting in schuurtje

GILZE: Hulpdiensten kregen woensdag om 02.30 uur melding van brand aan de Oranjestraat. Bij aankomst bleek dat het om een schuur ging behorende bij een woning. De geëmotioneerde bewoners verklaarden dat het de derde keer in een jaar was dat er brand was in de schuur. De toegesnelde brandweer bluste de brand en trof sporen van brandstichting aan. Van de gedupeerden is aangifte opgenomen en de politie stelt een onderzoek in.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 07-07-2010 16:16 | © Regio Midden en West Brabant |