Senternovem

06-07-2010 |

Internetconsultatie via LinkedIn over Achtste Kaderprogramma

In 2013 eindigt het Zevende Kaderprogramma (KP7) en naar verwachting zal in 2014 een nieuw Kaderprogramma (KP8) van start gaan. Om actief en tijdig de invulling van KP8 te beïnvloeden is het zaak om nu al te beginnen met het vaststellen van een Nederlandse inzet.

Nederland streeft naar een KP8 dat zoveel mogelijk aansluit bij de wensen van de Nederlandse kennisinstellingen en bedrijven die gebruik maken van het Kaderprogramma. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en het ministerie van Economische Zaken nodigen deelnemers van KP7 dan ook uit om hun wensen kenbaar te maken en hierover met andere gebruikers van het kaderprogramma in discussie te treden.

De input en discussie verloopt via LinkedIn. Werken via LinkedIn is voor de overheid een nieuwe manier om stakeholders te betrekken bij de beleidsvorming. De internetconsultatie is geopend van 24 juni t/m 14 juli.

De bijdragen op LinkedIn worden verzameld als onderdeel van een advies aan de ministers. De ministers van OCW en EZ zullen op basis van de inbreng tot een gedegen belangenafweging komen en een standpunt bepalen. De uiteindelijke inzet wordt bepaald door het kabinet. De Europese Commissie start in 2011 met het opstellen van een voorstel voor KP8.

Wilt u ook meepraten over KP8? Maak dan een profiel aan op LInkedIn of log in als u al een profiel heeft. Ga naar Groups en zoek op KP8. Kies de groep KP8: het toekomstige Europese Onderzoeks- en Technologiebeleid.
Wijzigingsdatum |

07-07-2010