Arriva


Stadsregio Amsterdam en Arriva geven startsein demotoer senioren

Jasper Hink van Stadsregio Amsterdam en Maarten Post, regiomanager Arriva regio Waterland, gaven 5 juli het startsein voor de OV-chipkaart demotoer bij het Jaap van Praaghuis in Purmerend.

Deze demotoer is een gezamenlijk initiatief van de Stadsregio Amsterdam en Arriva en is opgezet vanuit de gedachte dat het effectief is om de handelingen rond de OV-chipkaart zelf te ervaren. Twee weken lang toert de speciale demonstratiebus van Arriva door de regio Waterland. Arriva bezoekt met deze bus verzorgingshuizen en wijkcentra.

Na de afschaffing van de strippenkaart willen we ook de senioren in de regio aangesloten laten blijven op het openbaar vervoer. "Door middel van deze toer proberen wij de laatste vragen over de OV-chipkaart bij onze senioren reizigers weg te nemen", aldus Jasper Hink.

De toer is maandag 5 juli bij het Jaap van Praaghuis van start gegaan en eindigt vrijdag 16 juli bij verpleeghuis `De Molentocht'. Enthousiaste dames in OV-chipkaart-roze zullen de geĂŻnteresseerde senioren naar de
demonstratiebus begeleiden, waar een uitgebreide uitleg wordt gegeven over de aanschaf en het gebruik van de OV-chipkaart.

Dit gebeurt onder meer door het geven van een presentatie en het afspelen van de OV-chipkaart introductiefilm van Arriva. Als u de demonstratiebus bezoekt krijgt u antwoord op vragen als: Hoe werkt de OV-chipkaart?
Welke kaart past bij mij en waar kan ik een kaart kopen en opladen?

Bekijk hier het complete overzicht van de demotoer.

Persoonlijke OV-chipkaart aanschaffen:
Onze medewerkers staan voor u klaar om u te begeleiden bij de aanvraag van een persoonlijke OV-chipkaart. Deze kaart is nodig om in aanmerking te komen voor de 65+ korting in het openbaar vervoer, voorheen kon u hiervoor de roze strippenkaart gebruiken. De strippenkaart is sinds 3 juni niet meer geldig in het openbaar vervoer in de regio Amsterdam.

Geschreven op 07 juli 2010