Gemeente Hulst

defect aan Liniedijk

Riool defect aan Liniedijk

Een defect aan de riolering ter hoogte van de zendmast aan de Liniedijk te Hulst wordt in de periode tot eind juli hersteld.

Aan de Liniedijk te Hulst is een breuk in de riolering vastgesteld. Er is een verzakking ontstaan in de Liniedijk ter hoogte van de zendmast.

Ondertussen is de riolering ter plaatse opgegraven en is het probleem in kaart gebracht. Het gaat om een verzakking van een inspectieput en de aansluitende buizen. Het gaat om een zogenaamd transportriool. Dit riool voert een groot deel van het afvalwater van de woonwijken ten westen van de Liniedijk af naar de rioolwaterzuivering aan de Clingeweg te Hulst.

De breuk ligt ter hoogte van het pad over de Liniedijk. Dit is ter plaatse nu afgesloten. Er is een bronnering geplaatst die er voor moet zorgen dat het grondwater voldoende zakt om de reparatiewerkzaamheden uit te kunnen voeren. Naar verwachting kan op maandag 19 juli 2010 met de reparatiewerken worden begonnen.

Totdat het defect is gerepareerd wordt het water door een afvalwaterpomp en buizen naar een eerstvolgende inspectieput gepompt.

De werkzaamheden zullen naar verwachting eind juli 2010 worden afgerond.