NVLF



---

07 juli 2010
Onderwijs

Informatiebijeenkomst voor logopedisten vallend onder de cao HBO

Principeakkoord verlengd tot 1 februari 2012.

De HBO-raad heeft met de vakbonden AOb, ABVAKABO FNV, CNV Onderwijs en de UNIENFTO/CHMF een principeakkoord gesloten over de arbeidsvoorwaarden voor de hogescholen in de sector hbo. De cao 2007 - 2010 wordt met een periode van 18 maanden verlengd. De looptijd is van
1 augustus 2010 tot 1 februari 2012.

Werkgevers en bonden hebben meer tijd nodig om tot afspraken te komen voor een nieuwe cao die voldoende rekening houdt met het verhogen van de kwaliteit van onderwijs en onderzoek en de voorwaarden waaronder het in het HBO aantrekkelijk blijft om te werken. Investeren in hoger onderwijs loont, is hierbij uitgangspunt voor uw onderhandelaars.

Negatieve gevolgen van een tijdperk zonder cao zijn daarmee van de baan. De koopkracht blijft behouden. Maatschappelijke onderwerpen als wajong, gedeeltelijk arbeidsongeschikte werknemers en werkdruk zijn in het akkoord meegenomen. Alle andere materiële arbeidsvoorwaarden blijven gedurende de verlenging ongewijzigd.

Op dinsdag 13 juli 2010 van 13.00 tot 15.00 uur houdt het CMHF een informatiebijeenkomst voor werknemers die onder de CAO-HBO vallen. Logopedisten werkzaam in het HBO zijn van harte welkom om het akkoord goed te keuren. De locatie is Boschweg 6 (4105 DL) in Culemborg.