Gemeente Best

Opknapbeurt trottoirs Raadhuisplein en Kapelaan Heerenstraat

07-07-2010

In overleg met de winkeliers en eigenaren van de winkels aan het Raadhuisplein en de Kapelaan J.A. Heerenstraat is door B. en W. besloten de bestrating (alleen de trottoirs) voor de winkels aan het Raadhuisplein en de Kapelaan J.A. Heerenstraat te vernieuwen. Het gebied sluit hierdoor beter aan bij de recente vernieuwing van de Nieuwstraat en het huidige centrum. De werkzaamheden vinden plaats in september en oktober.

Slechte staat
De huidige tegels voor de winkels aan het Raadhuisplein en de Kapelaan J.A Heerenstraat zijn in slechte staat. De bestrating is niet alleen op veel plaatsen verzakt, maar is door de slechte staat ook niet meer goed schoon te houden.

Hoewel de bestrating over een aantal jaren voor de bouw van het nieuwe centrum vervangen moet worden, is er toch voor gekozen om de trottoirs nu op te knappen. Er wordt kwalitatief goed materiaal gebruikt, waardoor het mogelijk is om bij de bouw van het nieuwe centrum de bestrating opnieuw te gebruiken ofwel door te verkopen. Hierdoor zal naar verwachting geen sprake zijn van kapitaalsvernietiging.

Inloopbijeenkomst
Wilt u meer weten over de nieuwe bestrating en de geplande werkzaamheden? Kom dan op 12 juli 2010 naar de inloopbijeenkomst van 18.30 tot 20.00 uur in de expositieruimte van het gemeentehuis.
---