Gemeente Culemborg

Student ontwerpt Gispen bureau

Lisa Kerkhove nam de prijs in ontvangst...

In samenwerking met De Werkhoven 'Geschiedenis voor u' en de Stichting Gispen Collectie heeft Gispen onder mbo-leerlingen een wedstrijd uitgeschreven om een nieuw meubelstuk te ontwerpen.

prijsuitreiking Lisa Kerkhove (16) van de opleiding Vormgeving, Design & Architectuur van ROC ASA in Utrecht ontwierp voor studenten een bureau met meerdere mogelijkheden. Zij wint daarmee de productie van haar ontwerp. Roeland Geertzen, wethouder van Cultuur, Educatie en Jeugd van de gemeente Culemborg reikte de prijs aan haar uit.

Het bedrijf heeft de prijs in het leven geroepen om studenten kennis te laten maken met het welbekende Gispen. Ruim 90 mbo-studenten uit de regio kregen een rondleiding door het bedrijf en het museum. Aansluitend kregen zij een uur de tijd om een schets te maken van een computermeubel of wandmeubel voor een studentenkamer.

Lisa zit in het eerste jaar van haar opleiding en binnenkort gaat zij aan de slag bij het bedrijf om haar ontwerp verder uit te werken. In september gaat het meubelstuk in productie en krijgt het een `studentenprijs'.