Belgische Federale Overheid

onze nieuwe ambassadeurs in Maleizië, Servië en Montenegro, Litouwen, Kenya en Somalië, Zuid-Afrika

Buitenlandse Zaken meldt de instemmingen met de aanwijzingen van onze nieuwe ambassadeurs in Maleizië, Servië en Montenegro, Litouwen, Kenya en Somalië, Zuid-Afrika

De regering van Maleisië heeft haar instemming betuigd met de aanwijzing van de heer Marc MULLIE als Ambassadeur van België te Kuala Lumpur.
De Heer Mullie werd geboren in 1959 en trad in de carrière in 1988; hij is Licentiaat in de Rechten en Licentiaat in het Internationaal en Europese Recht. Hij was op post in Damascus, Seoel, Kuala Lumpur en als Consul-generaal in Shanghai. De heer Mullie is thans toegevoegd aan het Hoofdbestuur.

De regeringen van Servië en van Montenegro hebben hun instemming betuigd met de aanwijzing van de heer Alain KUNDYCKI als Ambassadeur van België, respectievelijk in Servië en in Montenegro, met standplaats te Belgrado.
De heer Kundycki werd geboren in 1948 en trad in de carrière in 1982; hij is Licentiaat in de Toegepaste Economische Wetenschappen. Hij was op post in Abidjan, Mexico, Ottawa, Libreville, Consul-generaal in Montréal en Ambassadeur in La Paz. De heer Kundycki is thans Ambassadeur van België in Luxemburg.

De regering van Litouwen heeft haar instemming betuigd met de aanwijzing van de heer Christian VERDONCK als Ambassadeur van België te Vilnius.
De heer Verdonck werd geboren in 1947 en trad in de carrière in 1978; hij is Licentiaat Diplomatieke Wetenschappen. Hij was op post in Kinshasa, Singapore, Tunis, Den Haag, Tokyo en als Consul-generaal in Keulen en Ambassadeur in Riga. De heer Verdonck was tot voor kort toegevoegd aan het Hoofdbestuur.

De regeringen van Kenya en Somalië hebben hun instemming betuigd met de aanwijzing van de heer Jan MUTTON als Ambassadeur van België, respectievelijk in Kenya en in Somalië, met standplaats te Nairobi. De Heer Mutton werd geboren in 1950 en trad in de carrière in 1978; hij is Licentiaat in de Rechten. Hij was op post in Bonn, New York OVN, Pretoria, Teheran, Kinshasa, Moskou, Consul-generaal in Shanghai en Ambassadeur in Bujumbura. De heer Mutton is thans Ambassadeur van België in Pretoria.

De regering van Zuid-Afrika heeft haar instemming betuigd met de aanwijzing van de heer Johan MARICOU als Ambassadeur van België te Pretoria.
De Heer Maricou werd geboren in 1949 en trad in de carrière in 1976; hij is Licentiaat in de Diplomatieke Wetenschappen. Hij was op post in Cairo, Jeddah, Peking, Moskou, Londen, Kinshasa, Quito en Ambassadeur in Algiers en Peking. De heer Maricou is thans Ambassadeur van België in Tokyo.