Gemeente Roermond

Maatregelen tegen vissterfte in vijver Mevlanapark

Sinds enkele dagen kampt de vijver in het Mevlanapark aan de Achilleslaan met zuurstofgebrek. Hierdoor zijn al vele vissen dood gegaan. Oorzaak is de onstuimige algengroei in combinatie met het vele zonlicht en de hoge temperaturen van de afgelopen dagen.

Om erger te voorkomen heeft de gemeente besloten het vijverwater te beluchten. Dit gebeurt door middel van een viertal pompen die water onttrekken aan de vijver. Dit water wordt vervolgens terug verneveld in de vijver zodat er meer zuurstof in het water komt. Verder wordt op een drietal plaatsen grondwater in de vijver gepompt om het waterpijl in de vijver te verhogen. Dit procédé zal hoofdzakelijk in de nachtelijke uren plaatsvinden. De pompen kunnen eventueel zorgen voor wat geluidsoverlast in de directe omgeving. Het betreft een tijdelijke maatregel om verdere vissterfte in de vijver te voorkomen.

De overige Roermondse vijvers kunnen de huidige weersomstandigheden tot nu toe goed weerstaan. Mocht men dode vissen of andere verdachte zaken aantreffen in oppervlaktewater, dan kan dit worden doorgegeven aan de gemeente via de gemeentelijke servicelijn: 359 252.

Eerste publicatiedatum: 07-07-2010 Bijgewerkt: 07-07-2010