Nominaties voor Beste Calibris Leerbedrijf Sport 2010

07/07/2010 08:30

Calibris

Bunnik, 7 juli 2010

Drie stagebedrijven zijn genomineerd voor de titel Beste Calibris Leerbedrijf Sport 2010. De jury heeft uit alle inzendingen Street Sport in Den Haag, Sciandri Sportmanagement in Haarlem en SPRINT in Sittard genomineerd.

Naar het oordeel van de jury onderscheidden de genomineerden zich met name door de manier waarop zij innovatief bezig zijn op het gebied van leren in de praktijk. Daarnaast is er ook gelet op de arbeidsmarktrelevantie en op het lerende vermogen van de organisatie.

Stemmen via internet

In oktober worden de genomineerden op de website www.bestecalibrisleerbedrijf.nl gepresenteerd met filmpjes en andere relevante gegevens. Iedereen kan dan digitaal eenmalig zijn stem uitbrengen. Het stagebedrijf met de meeste stemmen wint en wordt uitgeroepen tot Beste Calibris Leerbedrijf Sport 2010.

Beste Calibris Leerbedrijf

Calibris kiest jaarlijks uit haar sectoren (Zorg, Welzijn en Sport) het Beste Calibris Leerbedrijf. Dit jaar staat de sportsector centraal. Om in aanmerking te komen voor de titel, moet het stagebedrijf voldoen aan verschillende criteria op het gebied van praktijkleren.

De winnaar wordt in het najaar bekendgemaakt en dingt automatisch mee naar de titel Beste Leerbedrijf 2010. Dit is een landelijke verkiezing waaraan de beste leerbedrijven uit alle sectoren (zoals techniek, sport en handel) meedoen. Deze verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door Colo, de vereniging van samenwerkende kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven.

De prijs voor Beste Leerbedrijf heeft het Ministerie van OCW in 1996 voor het eerst ingesteld om het leren in de praktijk te stimuleren en onder de aandacht te brengen.

Calibris

Als kenniscentrum voor leren in de praktijk in Zorg, Welzijn en Sport is Calibris verantwoordelijk voor erkenning van leerbedrijven en vaststelling van kwalificaties. In het verlengde van deze wettelijke taken ligt een expertise die veel meer omvat. Calibris verkent de markt. Brengt landelijk en regionaal betrokken partijen bijeen. Initieert maatschappelijk relevante projecten. Ontwikkelt innovatieve en effectieve oplossingen. Alles gericht op één doel: meer balans en dynamiek op de arbeidsmarkt. Zo levert Calibris een waardevolle bijdrage om beroepspraktijk en beroepsonderwijs soepel op elkaar aan te laten sluiten.

http://www.calibris.nl